Πολιτική

01/09/2015 - 12:59

Πυρά Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το θέμα των προσφύγων στη Λέσβο

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει πλέον το ζήτημα της αθρόας εισροής στην Ελλάδα παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, ιδιαίτερα μέσω των νησιών του Αιγαίου και δη της Λέσβου όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10.000 μετανάστες, σε μία πόλη 30.000 κατοίκων.

Παράλληλα αυξάνονται τα θύματα αυτού του ιδιότυπου αγώνα δρόμου των ανθρώπων αυτών προς την ελευθερία και τη Ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας. Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μεσοπέλαγα το τελευταίο διήμερο, ενώ και η υπομονή των Λέσβιων πολιτών για την ανυπαρξία σχεδιασμού και σταθερής πολιτικής από την κυβέρνηση, έχει πλέον εξαντληθεί.
Τρανό παράδειγμα ο προπηλακισμός (καθ' όλα καταδικαστέος από εμάς), του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνου Καμμένου στο νησί της Κω από αγανακτισμένους πολίτες οι οποίοι είδαν μέσα σε λίγους μήνες το νησί τους να μετατρέπεται σε ένα κέντρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Τουρισμό, για τις επιχειρήσεις, αλλά και για το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών.
Ως ΝΟΔΕ Λέσβου είχαμε κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου με Δελτία τύπου από την ανάληψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αντί λοιπόν να δοθούν άμεσες λύσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή, είχαμε απλά δηλώσεις από κυβερνώντες, συσκέψεις επί συσκέψεων, αλλά επί της ουσίας σχεδόν τίποτα.
Το πρόβλημα διογκώθηκε επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό, με τους ταλαιπωρημένους  αυτούς ανθρώπους να έχουν κάνει μόνιμη την κατάληψη του λιμανιού και του κέντρου της Μυτιλήνης, με τη Δημοτική αρχή να δίνει αρχικά κάποιες πρόχειρες λύσεις, χωρίς να μπορεί στη συνέχεια να αρθρώσει διεκδικητικό λόγο έναντι της κυβέρνησης, απαιτώντας ριζική αντιμετώπιση της κατάστασης.  
Είναι γνωστό σε όλους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει 500 εκ Ευρώ για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και είναι απορίας άξιο, γιατί η κυβέρνηση ενώ επέλεξε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, αδιαφόρησε πλήρως για την απορρόφηση των κονδυλίων αυτών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των προσφύγων.  
 Δυστυχώς μπλέξαμε με ανθρώπους στη κυβέρνηση που ξέρουν καλά τις <δημοκρατικές διαδικασίες> ,τις διεκδικήσεις ,τις καταλήψεις, τις συσκέψεις, τις προσφυγές σε δημοψηφίσματα και εκλογές εξπρές  για να καλύψουν τις ανεπάρκειές τους, αλλά δεν ξέρουν να κυβερνήσουν.
Και την πληρώνει και ο τόπος και οι πρόσφυγες  για τους οποίους δήθεν κόπτονται.
Είναι ώρα να φύγουν. Και θα φύγουν, αφού διάλεξαν να δραπετεύσουν από τα προβλήματα. 
Είναι επιτακτική  ανάγκη πλέον να κυβερνήσουν αυτοί που ξέρουν και μπορούν να αποφασίσουν.
 
 
       ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                  
       ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!