Πολιτική

22/04/2014 - 11:10

Σ. Γεωργούλας: Χρειαζόμαστε Δήμο ουσιαστικής Αλληλεγγύης και όχι Φιλανθρωπίας

O

υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου Στράτος Γεωργούλας μαζί με στελέχη της Δημοτικής Κίνησης «ο Άλλος Δρόμος» επισκέφτηκαν , το ίδρυμα ''Θεομήτωρ'' στην Αγιάσο και τον ''Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας'' στο Πλωμάρι.

Στο ίδρυμα ''Θεομήτωρ" συζήτησαν με τον πρόεδρο του ιδρύματος Παν. Τσουκαρέλλη και με τους εργαζόμενους οι οποίοι παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την μηδενική στήριξη του ιδρύματος από το Δήμο Λέσβου και την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτείας. Η αντιπροσωπία διαπίστωσε "ιδίοις όμμασι" τον τιτάνιο αγώνα των εργαζομένων για να υπάρξει και να στηριχθεί το ποικιλόμορφο έργο του ιδρύματος.

Στον Μιχαλέλειο οίκο ευγηρίας ενημερώθηκε από τους υπευθύνους τόσο για τα οικονομικά όσο και για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.

Ο Στράτος Γεωργούλας κατά την αποχώρηση από τα παραπάνω ιδρύματα τόνισε ότι η στήριξη και η αλληλεγγύη τόσο στους υπερήλικες και απόμαχους της δουλειάς όσο και στους πάσχοντες συμπολίτες μας δεν είναι θέμα φιλανθρωπίας αλλά ζήτημα κοινωνικής πολιτικής και υποχρέωση της πολιτείας και του Δήμου.

Ο "Άλλος Δρόμος" θα πρωταγωνιστήσει στους αγώνες για την εξασφάλιση πόρων και προϋποθέσεων για την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία των  δομών κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης έστω κι αν δεν είναι της άμεσης ευθύνης του Δήμου.

Μοιράσου το άρθρο!