Πολιτική

17/09/2016 - 16:39

Σ. Καραγεωργίου: Μέσα στο ψέμα και ο Σπύρος Γαληνός

Π

ριν λίγες ημέρες  στο νησί μας ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.  Κουρουμπλής, μέσα στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου, δήλωνε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι το νησί μας δεν αντέχει άλλους παράτυπους μετανάστες και θα πρέπει να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μάλιστα για να εισπράξει και τα χειροκροτήματα του Δημάρχου κ. Γαληνού μας έλεγε ότι θα προτείνει να εγκατασταθούν μετανάστες  και στην ιδιαίτερη  πατρίδα του.

Επίσης πριν από λίγες ημέρες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική κ. Μουζάλας εγγράφως  υποσχόταν στο Βουλευτή Λέσβου της Ν.Δ. κύριο Αθανασίου,  την άμεση μεταφορά των παράτυπων μεταναστών από τη Λέσβο. 

Σήμερα δυστυχώς έγινε φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έλεγε ψέματα στους Πολίτες της Λέσβου. Την ίδια στιγμή που υποσχόταν την αποσυμφόρηση του νησιού από τους μετανάστες, σχεδίαζε τη δημιουργία νέου hot spot σε στρατόπεδο στη θέση «Λεμονού» της Λέσβου.

Μέσα σε αυτό το ψέμα και ο Δήμαρχος Λέσβου κ.  Γαληνός.

Ο Δήμαρχος, σε συνεργασία με τους πολιτικούς του προϊσταμένους (βλέπε ΑΝΕΛ), εξυπηρετούσε και συνεχίζει να εξυπηρετεί τα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για μετατροπή της Λέσβου σε κέντρο του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Έτσι, ενώ οι Δήμαρχοι των άλλων νησιών αντιδρούσαν, ο Δήμαρχος Λέσβου εξυπηρετούσε τα σχέδια της συγκυβέρνηση δημιουργώντας  hot spot (βλέπε Καρά Τεπέ), συνεργαζόταν με τις ΜΚΟ (βλέπε ΔΕΔΑΠΑΛ), δεχόταν με αγκαλιές και χαμόγελα τον κ.  Καμμένο στη Λέσβο.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Γαληνός με μια θεατρινίστικη πολιτική «κολοτούμπα»,  αποτέλεσμα της κατακραυγής του κόσμου, θέλει να πιστέψουμε ότι δεν γνώριζε για τη δημιουργία του hot spot στη θέση «Λεμονού». Θέλει επίσης να πιστέψουμε ότι ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής  και ο πολιτικός του προϊστάμενος Υπουργός κ. Καμμένος δεν τον ενημέρωσαν, όταν τα σχέδια για το hot spot στη θέση «Λεμονού» είναι γνωστό ότι κυκλοφορούσαν στη Λέσβο εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον,  αλλά ο Δήμαρχος του νησιού προσποιείται ότι τώρα το μαθαίνει!!! Άλλο ένα ψέμα των στελεχών της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω, ελπίζω ο κ. Καμμένος να προστατεύσει τον πρώην γραμματέα του κόμματός του, κ. Γαληνό και πραγματικά να μην δημιουργήσει μια νέα δομή υποδοχής παράτυπων μεταναστών στη Λέσβο.

Το νησί μας αρκετά πρόσφερε στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Είμαστε ένα παραμεθόριο νησί, που λόγοι εθνικού συμφέροντος επιβάλουν να απομακρυνθούν άμεσα  οι μετανάστες από αυτό.      

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!