Πολιτική

26/10/2016 - 15:54

Σ.Γεωργούλας: Ο εμπαιγμός της δημοτικής αρχής για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Έντονο και χρόνιο είναι το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης. Το σχολείο συστεγάζεται με το 5ο γυμνάσιο Μυτιλήνης, ενώ για αίθουσες διδασκαλίας χρησιμοποιούνται ακατάλληλοι χώροι όπως λυόμενα.

Σύμφωνα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης η δημοτική αρχή εισηγήθηκε τη λήψη απόφασης για την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή των συμβολαίων αγοραπωλησίας του ακινήτου-Αρχοντικό Κατσάνη για τη στέγαση του Μουσικού σχολείου Μυτιλήνης, πράγμα που φυσικά σημαίνει ότι με λεφτά του Δήμου ξαναγοράζουμε από το ΤΑΙΠΕΔ τη δημόσια περιουσία.
Σε ερώτηση της παράταξης μας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για το αν έχει προχωρήσει η σύνταξη μελέτης για την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως, με σκοπό να αλλάξει ο συντελεστής δόμησης για το Κατσάνειο, καθώς είναι απαραίτητη η κτηριακή επέκταση του, σύμφωνα με τα πάγια αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και των διδασκόντων, προκειμένου το Μουσικό σχολείο να μπορέσει να λειτουργήσει στο Αρχοντικό Κατσάνη και να είναι λειτουργικό, η απάντηση ήταν ότι είχε υποβληθεί πριν αρκετά χρόνια αίτημα για αλλαγή του συντελεστή δόμησης και είχε απορριφθεί, τώρα θα υποβάλλουν ξανά το αίτημα αλλά δεν ξέρουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.
Πρόκειται δηλαδή για εμπαιγμό για ένα τόσο σοβαρό και χρόνιο αίτημα, καθώς δίνεται ένα τεράστιο ποσό στο ΤΑΙΠΕΔ για να αγοραστεί δημόσια περιουσία (Κατσάνειο), με σκοπό να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, χωρίς όμως ουσιαστικά κανείς να εγγυάται ότι το «Κατσάνειο» είναι κατάλληλο για τη στέγαση του σχολείου.
Η δημοτική μας παράταξη καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής, αναδεικνύοντας τον εμπαιγμό και την ουσία των ενεργειών της που είναι η, σε βάρος των δημοτών μας, οικονομική στήριξη των δανειστών με 405.000 ευρώ.
 
Δημοτική παράταξη Λέσβου "ο Άλλος Δρόμος"
 

Μοιράσου το άρθρο!