Πολιτική

22/05/2014 - 17:49

Σπύρο, απάντησε! Έχεις ακροδεξιούς στο ψηφοδελτίο σου; Είσαι ανεπάγγελτος;

> Ανακοίνωση από  τη Δημοτική Παρατάξη:  Αδέσμευτος Συνδυασμός για τη Λέσβο  / Φωτής Ξύδας

Σήμερα ο κ. Γαληνός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Για να πει άραγε τι; Να δώσει απάντηση, με καθυστέρηση τριών ημερών, στα συντριπτικά στοιχεία που βαραίνουν τόσο τον ίδιον όσο και τον Συνδυασμό του και τα οποία είναι αδύνατον να αντικρουστούν;

Τα αμείλικτα ερωτήματα που είχαν τεθεί ήταν συγκεκριμένα:

α) Έχει ο κ. Γαληνός ή δεν έχει στις τάξεις του Συνδυασμού του πρόσωπα που διακρίνονται για την ακραία εθνικιστική και ακροδεξιά ιδεολογία τους;

Κανείς δεν κατηγόρησε το σύνολο του Συνδυασμού του για παρόμοιες αντιλήψεις. Το γεγονός, όμως, ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα βρίσκονται σε εκλόγιμες θέσεις, προκαλεί εύλογες ανησυχίες ότι τα ίδια πρόσωπα θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των θέσεων και την εφαρμογή του προγράμματος του  εν λόγω Συνδυασμού, στην απευκταία περίπτωση ανάληψης της ευθύνης διοίκησης του Δήμου.

β)Παραμένει μέλος του λαϊκίστικου Κόμματος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» του κ. Καμμένου ο οποίος ήδη θριαμβολόγησε ότι υπάρχει περίπτωση κατακτήσεως του Δήμου Λέσβου από το Κόμμα του;

γ) Το τρίτο ερώτημα αφορούσε στις πραγματικές προθέσεις του κ. Γαληνού όσον αφορά την επιδίωξη του να εκλεγεί Δήμαρχος. Δυστυχώς, όμως, οι υπόνοιες ότι αποβλέπει σε βιοπορισμό μέσω του Δήμου, παρέμειναν και πάλι αναπάντητες. Δεν αμφισβητήσαμε το παρελθόν του κ. Γαληνού στον ιδιωτικό τομέα. Υποστηρίξαμε, όμως, με στοιχεία ότι σήμερα είναι ανεπάγγελτος.

Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Γαληνός να εμφανίσει τον αντίπαλό του ότι διαθέτει την αντιμισθία του Δημάρχου στο κοινωνικό Ταμείο του Δήμου, λόγω της δήθεν οικονομικής του ευχέρειας, τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Τα περιουσιακά και τα συνταξιοδοτικά δεδομένα του κ. Ξύδα είναι διαυγή και στην διάθεση όλων των ενδιαφερομένων. Η σύνταξη του είναι κατά πολύ χαμηλότερη από την αντιμισθία του Δημάρχου την οποία έχει δεσμευθεί ότι θα αποποιηθεί.

Από εκεί και πέρα οι πολίτες της Λέσβου είναι αρκούντως ώριμοι ώστε να αξιολογήσουν τον ανούσιο απολογητικό λόγο του κ. Γαληνού και την έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων. Επειδή δε ο κ. Γαληνός από τη μια αναφέρθηκε στο παρελθόν του και στα αυτοδιοικητικά και βουλευτικά αξιώματα που κατά καιρούς ανέλαβε και απ΄ την άλλη μίλησε για τη μιζέρια και την καθυστέρηση στην ανάπτυξη της Λέσβου, ας αναλογισθεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπατριώτες μας την τεράστια ευθύνη του για την κατάντια αυτήν.

Σχετικά δε με την «υπερήφανη» απόφαση να καταψηφίσει το Μνημόνιο, ας μην ξεχνά ότι εξαργύρωσε τη στάση του αυτήν με το να διοριστεί από τον κ. Καμμένο μετακλητός υπάλληλος της Βουλής με παχυλό μισθό.

Ο λαός της Λέσβου καλείται να επιλέξει την ποιότητα της δημοτικής Αρχής που του αξίζει.

Ο Δήμος Λέσβου είτε θα περιέλθει σε ανθρώπους με ανιδιοτέλεια, με αγνές προθέσεις δημοκρατικής και προοδευτικής κατεύθυνσης, με τις γνωστές ικανότητες και με ρεαλιστικό Πρόγραμμα ανασυγκρότησης του Δήμου, είτε θα οδηγηθεί στα χέρια προσώπων με οικονομικά συμφέροντα, διασυνδεμένα με ακραία δημαγωγικά και εθνικιστικά κόμματα στα άκρα του δημοκρατικού τόξου.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δημοκρατικοί πολίτες της Λέσβου θα κάνουν την σωστή επιλογή.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!