Πολιτική

25/08/2016 - 05:30

Σταύρος Τάσσος: να επαναλειτουργήσει άμεσα η Ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Το πρωί της Τετάρτης, 24 Αυγούστου, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος συνοδευόμενος από στελέχη και μέλη της Κομματικής Οργάνωσης του νησιού μας.

Είχε συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου και με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ζερβού Άννα.

Στη συζήτηση, με το ΔΣ του συλλόγου, αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από την έλλειψη προσωπικού, σε σχέση με τις κλινικές που έχουν αναπτυχθεί και όχι με τον υπάρχοντα οργανισμό, που δείχνει κάλυψη των θέσεων. Επομένως η εντατικοποίηση της εργασίας από τους εργαζόμενους για την κάλυψη των απαιτήσεων, που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη και λόγω προσφυγικού-μεταναστευτικού αλλά και λόγω καλοκαιριού είναι μόνιμο φαινόμενο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ρεπό που οφείλονται στους εργαζόμενους είναι μέχρι σήμερα 2.5000.

Επίσης το ΔΣ επισήμανε τη χαμηλή χρηματοδότηση του νοσοκομείου, η οποία με την προσαύξηση του 10% έχει φτάσει σήμερα στα 9, 9 εκατομμύρια ευρώ και τονίστηκε ότι στο τέλος του έτους θα υπάρχει ζήτημα με τα ακριβά φάρμακα που δύνονται από το φαρμακείο του νοσοκομείου στους χρόνια πάσχοντες, φάρμακα που δίνονταν μέχρι πέρυσι από τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ.  

Με την κ. Ζερβού το μεγαλύτερο μέρος επικεντρώθηκε στο κλείσιμο της Ψυχιατρικής Κλινικής.

«Η μία ψυχίατρος που έμεινε στην κλινική έχει αναρρωτική άδεια και επομένως η κλινική χωρίς γιατρό δε μπορεί να είναι ανοιχτή και αναγκάστηκα να την κλείσω.

Έχω απευθυνθεί παντού από ιδιώτες του νησιού, ψυχιάτρους, μέχρι και σε όποιον γνωστό είχα μήπως και υπάρχει κάποια ανταπόκριση, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που θα επιστρέψουν ένας στρατιωτικός ψυχίατρος που θα έρθει μετά ένα χρόνο, η μόνιμη ψυχίατρος που έχει αναρρωτική άδεια και ένας ακόμα με μπλοκάκι». Δηλαδή ανταπόκριση από το επίσημο κράτος καμιά… 

Ως για την νευροχειρουργική Κλινική, όταν ρωτήθηκε από το βουλευτή γιατί δε λειτουργεί σαν ανεξάρτητη κλινική, η απάντηση ήταν «για να στηθεί η κλινική δε φτάνει μονάχα να υπάρχουν ο αριθμός των γιατρών που απαιτούνται αλλά και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, ειδικά μηχανήματα, κλίνες, αναλώσιμα κ.λ.π, πράγμα που δεν είναι οικονομικά εύκολο να γίνει». Και συνεχίζοντας είπε ότι « το νοσοκομείο μας δε μπορεί να γίνει Πανεπιστημιακό»…

Ο βουλευτής επισήμανε την ανάγκη να επαναλειτουργήσει άμεσα η Ψυχιατρική κλινική, να εγκατασταθεί το μηχάνημα της στεφανιογραφίας, που σώζει ζωές, και για το οποίο έχει γίνει Επερώτηση από το ΚΚΕ από τον Απρίλιο και η απάντηση του υπουργού ήταν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο αίτημα από τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και ότι δε μπορεί να έχουμε σε κάθε νησί τέτοιου είδους μηχανήματα. Δηλαδή τυχερός όποιος κατοικεί στις μεγαλουπόλεις ή κοντά σε αυτές. Οι κάτοικοι των νησιών μας κατά τον υπουργό είναι δευτέρας διαλογής.

Επίσης τόνισε ότι τα νοσοκομεία πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό σε όλους τους κλάδους και υπηρεσίες που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου. 

Ο βουλευτής επισήμανε την ανάγκη για δημόσια δωρεά υγεία για όλους και ότι τα προβλήματα θα λυθούν μόνο σε μια οικονομία με κεντρικό σχεδιασμό για τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας.   

 

Μοιράσου το άρθρο!