Πολιτική

06/12/2016 - 06:06

Στο «κόκκινο» ο Δήμος Λέσβου - Σπατάλες για συνέδρια,εκδηλώσεις - Μειώνεται το αποθεματικό - Ανακοίνωση από τον " 'Αλλο Δρόμο"

Ο Δήμος Λέσβου στο «κόκκινο». Ο χειρότερος προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα από τη δημιουργία του.

 
Χθες ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα. Σε αυτή τη ύψιστη διαδικασία για την αυτοδιοίκηση το 1/3 των δημοτικών συμβούλων απουσίαζε, δείχνοντας την αδιαφορία του (;).
Η δημοτική αρχή ψήφισε το φτωχότερο τεχνικό πρόγραμμα από την ίδρυση του Δήμου. Με μεταφορές έργων από προηγούμενα χρόνια, απόδειξη για την αδυναμία υλοποίησης τους, με επιλογές μερικών έργων από τα συνολικά προταθέντα από τα τοπικά συμβούλια που δεν εξηγήθηκαν.
Ο προϋπολογισμός, ο μικρότερος από ποτέ, είναι ένας προϋπολογισμός διαχείρισης της φτώχειας μας και μάλιστα υπό την αυστηρή επιτήρηση του παρατηρητηρίου το οποίο τον έκρινε «μη ρεαλιστικό» απειλώντας με «επιβολή παρακράτησης και μη απόδοση μέρους ή του συνόλου της τακτικής επιχορήγησης του Δήμου από ΚΑΠ». Τα έσοδα είναι μειωμένα κατά 6 εκατομμύρια σε σχέση με πέρυσι ενώ μειώνεται και το αποθεματικό. Ταυτόχρονα όμως ενδιαφέρουσα είναι η τρομακτική ανισσοροπία  μεταξύ προϋπολογισθέντων εξόδων (66 εκατ) και ενταλθέντων (16 εκατ.), δείχνοντας ότι ο Δήμος μας είναι «μπαταχτσής», ακόμα και σε εργοδοτικές εισφορές και ασφαλιστικά ταμεία. Και όλα αυτά ενώ συγκεκριμένοι κωδικοί περί των δημόσιων σχέσεων αυξάνονται υπέρμετρα όπως έξοδα αδελφοποιήσεων (από 10.000 το 2016 σε 100.000 το 2017), συνέδρια, εορτές (από 38.000 το 2016 σε 220.000 το 2017) και έξοδα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και εθελοντικών οργανώσεων (από 34.000 το 2016 σε 164.000 το 2017). Τα παραπάνω περιλαμβάνονταν σε μια εισήγηση γεμάτη από ορθογραφικά και τυπογραφικά λάθη που έδειχναν ότι πρόκειται για μια «δουλειά στο πόδι». Άλλωστε όπως ειπώθηκε, θα τροποποιηθεί. Χθες προσεγγίσαμε τις 100 τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό του 2016.
Πραγματικά, αυτή η πολύ σημαντική διαδικασία είναι ενδεικτική για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή για ακόμη μια χρονιά έχει πάρει λάθος δρόμο για τον τόπο.
Ο «Άλλος Δρόμος» καταψήφισε αυτά τα δυο κείμενα και θα συνεχίζει να εκφράζει έμπρακτα τις ανησυχίες του και σε όλη τη διάρκεια του ερχόμενου έτους με συγκεκριμένες προτάσεις.
 
Δημοτική παράταξη Λέσβου «ο Άλλος Δρόμος»

Μοιράσου το άρθρο!