Πολιτική

25/07/2014 - 07:19

Συλλαλητήριο ΚΚΕ στη Μυτιλήνη - Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Κ

ΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΒΟΥ KKE
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Διαστάσεις γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, για ακόμη μία φορά, προσλαμβάνουν οι  δολοφονικές επιθέσεις του Ισραηλινού κράτους, με την κλιμάκωση χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών πολεμικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Οργή και αποτροπιασμό προξενούν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους παιδιών και βρεφών.
Αγανάκτηση προκαλεί η ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ  και  της ΕΕ  στην βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ και η συγκάλυψη των εγκλημάτων του. Η  Ευρωπαϊκή Ένωση και  οι  κυβερνήσεις των κρατών μελών της, συνεχίζουν την αναβάθμιση των σχέσεών τους  με το Ισραήλ, σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, νομιμοποιώντας το νέο ισραηλινό έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων με την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στους εγκληματίες και τα θύματά τους.
ΗΠΑ και ΕΕ οικοδομούν, στο αίμα του Παλαιστινιακού και των άλλων λαών, τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, τις βλέψεις των μονοπωλίων για ενίσχυση της θέσης τους στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, εγκυμονώντας κινδύνους πιο γενικευμένης πολεμικής  σύγκρουσης στην περιοχή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς.
Η πολιτική της ΕΕ συνιστά συμμετοχή και συνενοχή στο διαρκές βάρβαρο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Ενισχύει τη διαιώνιση τη ισραηλινής αιματηρής κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, αποτελεί πρόκληση για τους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου.
Το αίτημα του ΚΚΕ, του εργατικού λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρο: Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός και η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Με την ενωμένη πάλη τους οι λαοί να διώξουν τους κατακτητές από τα παλαιστινιακά εδάφη και  να ανατρέψουν την εξουσία των μονοπωλίων. Να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες της Ελληνικής κυβέρνησης με το Ισραήλ.
•    Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΛΗ 2014 ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
 

Μοιράσου το άρθρο!