Πολιτική

27/04/2015 - 19:49

Συναντήσεις Γ. Ζερδελή με εργαζόμενους στο χώρος της υγείας

Συναντήσεις με το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Κέντρων Υγείας Λέσβου, τους αλιείς Λέσβου και τους εργαζόμενους του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι είχε την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Σωματείο των Κ.Υ., οι εργαζόμενοι εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας ζητώντας τον εξορθολογισμό στην κατανομή του προσωπικού και στοχευμένες προσλήψεις, ώστε να μην παρουσιάζονται ελλείψεις σε ορισμένα Κέντρα και πλεόνασμα σε άλλα. Από την πλευρά του ο κ. Ζερδελής τόνισε την ανάγκη κατάρτισης ενός χάρτη υγείας που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς οι ελλείψεις που διαπιστώνονται στη καθημερινότητα δεν είναι αποτυπωμένες στο χάρτη του Υπουργείου. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο παράδειγμα του νοσοκομείου Λήμνου, που δεν διέθετε αναισθησιολόγο, ενώ στο Υπουργείο φαινόταν να διαθέτει τέσσερεις. Ο βουλευτής ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα ζητηθούν από όλες τις δομές υγείας πλήρη στοιχεία, ώστε να φανούν τα πραγματικά δεδομένα σε συνάρτηση με τις ανάγκες κάθε δομής και να καλυφθούν οι ελλείψεις.

Επιπλέον, ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι αναμένονται σύντομα 700 νέες προσλήψεις ειδικά για τα νησιά, ώστε το προσωπικό να μπορεί να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού της ηλεκτρονικής παραπεμπτικογραφίας, ενώ το Δ.Σ. αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του βουλευτή για τη δημιουργία διοικητικού κόμβου που θα εξυπηρετεί ηλεκτρονικά όλα τα Κέντρα Υγείας του νησιού. Τέλος,  ο  Γιάννης  Ζερδελής  ενημέρωσε  ότι  από  τη  θέση  του  ως προέδρου  της  επιτροπής  Κοινωνικών  Υποθέσεων,  πρότεινε  τα  Κέντρα Υγείας να υπαχθούν πάλι στα νοσοκομεία.

«Επιδιώκουμε ο ανασχεδιασμός του χάρτη υγείας να γίνει σε συνεργασία με το προσωπικό, το οποίο είναι και άμεσος γνώστης των αναγκών κάθε περιοχής. Θέλουμε να είμαστε σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Σύλλογο, ώστε να δίνονται λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν. Προχωρούμε όσο γρηγορότερα μας επιτρέπουν οι συνθήκες», δήλωσε ο Γιάννης Ζερδελής.

Συνάντηση είχε επίσης ο βουλευτής με τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", όπου τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη συνέχισης του προγράμματος, ενώ ο κ. Ζερδελής δεσμεύτηκε ότι σε συνάντηση με τα αρμόδια Υπουργεία θα θέσει επιτακτικά το ζήτημα καταβολής των δεδουλευμένων τους αλλά και της από εδώ και πέρα έγκαιρης πληρωμής τους. Μάλιστα, επίκειται μέσα στο επόμενο διάστημα συνάντηση των εργαζομένων με το Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Ζερδελή, ώστε να τεθεί συνολικά το ζήτημα συνέχισης του Προγράμματος.

Όσον αφορά τα προβλήματα που έθεσαν κατά τη συνάντηση με το βουλευτή οι επαγγελματίες αλιείς Λέσβου, ήδη προγραμματίστηκε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Σγουρίδη για αύριο Τρίτη, με τη συμμετοχή αλιέων από ολόκληρη την Ελλάδα.

Μοιράσου το άρθρο!