Πολιτική

29/06/2016 - 03:42

Συνάντηση δήμαρχου Λέσβου με αντιπροσωπεία αξιολογητών του προγράμματος Παγκόσμια Γεωπάρκα Unesco

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δέχθηκε, στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, διμελή αντιπροσωπεία αξιολογητών του προγράμματος Παγκόσμια Γεωπάρκα Unesco, αποτελούμενη από τον Δρ. Mahito Watanabe του Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών της Ιαπωνίας, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δικτύου Γεωπάρκων της Ασίας – Ωκεανίας και αξιολογητή της Unesco και τον Δρ. Jean – Luk Cristophe Desbois Διευθυντή του Γεωπάρκου Massif du Bauges της Γαλλίας, Συντονιστή του Φόρουμ των Γεωπάρκων της Γαλλίας και αξιολογητή της Unesco, που βρίσκονται στο νησί μας, προκειμένου να επαναξιολογήσoυν την αναγνώριση της Λέσβου ως παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco, για την επόμενη τετραετία 2017 - 2020.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Unesco, τους οποίους συνόδευαν οι κ. Νίκος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, Νίκος Σουλακέλλης,  εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γιάννης Τσακίρης, τόνισε ότι η Λέσβος διαθέτει όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για να τύχει ξανά της μεγάλης και σημαντικής αυτής τιμητικής διάκρισης, που έχει άμεσες και πολυποίκιλες θετικές επιπτώσεις στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού μας και – βεβαίως – στην προσέλκυση τουριστών. Και όλα αυτά, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη. Ο κ. Γαληνός, επεσήμανε επίσης ότι, ο Δήμος Λέσβου, μεθοδικά και συστηματικά κάνει ο,τι είναι δυνατό, για να στεφθεί αυτή η προσπάθεια με επιτυχία.
Οι κ. Mahito Watanabe και Jean – Luk Cristophe Desbois, με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Δήλωσαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι όντως, ο Δήμος δίνει προτεραιότητα στο Γεωπάρκο με συγκεκριμένες δράσεις, έχει μια πολύ θετική και επαινετή στάση και προσπαθεί να αξιοποιήσει τα οφέλη του Γεωπάρκου, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Τόνισαν πως η Λέσβος είναι ένας τόπος που υπηρετεί τις αρχές της Unesco και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το γεγονός οτι έχει διαφυλαχθεί άριστα η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά. Τέλος, αφού ανέφεραν ότι η Λέσβος είναι ένας πολύ ελκυστικός προορισμός, υπογράμμισαν ότι η εικόνα του νησιού είναι εξαιρετική και η αξιοποίηση του Γεωπάρκου, μπορεί να προβάλει τη Λέσβο σε όλο τον κόσμο και να αναδείξει όλα τα στοιχεία της πλούσιας φυσικής και πολιτιστικής της παράδοσης.    
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Γαληνός, ευχαρίστησε θερμά την αντιπροσωπεία της UNESCO και προσέφερε αναμνηστικά δώρα.   
 

Μοιράσου το άρθρο!