Πολιτική

22/05/2017 - 17:01

Συνάντηση Δημάρχου Λέσβου με την Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο με την Ελβετίδα Υπουργό Δικαιοσύνης, Simonetta Sommaruga, την οποία συνόδευαν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, Hans – Rudolf Hodel και συνεργάτες της.

Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε την Ελβετίδα Υπουργό, η οποία επισκέπτεται επίσημα τη χώρα μας, την ενημέρωσε αναλυτικά για τις δράσεις του Δήμου Λέσβου σχετικά με το μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι ο Δήμος Λέσβου δεν έχει λάβει τις απαραίτητες οικονομικές στηρίξεις καθώς, από τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Δήμο έχει φθάσει ένα πολύ μικρό ποσό. «Νιώθουμε ότι Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση μας επιβραβεύουν στα λόγια, αλλά μας «τιμωρούν» στην πράξη. Παρόλα αυτά, η γενικότερη κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά, σε σχέση με πέρυσι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός.

Η Ελβετίδα Υπουργός, ευχαρίστησε τον κ. Γαληνό για τη φιλοξενία και την αναλυτική ενημέρωση, που όπως είπε, την βοήθησε να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση του τουρισμού στη Λέσβο και για τους τρόπους με τους οποίους η Ελβετία μπορεί να στηρίξει τον τόπο μας. «Μπορεί να μην ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως να είσθε σίγουρος ότι στις Βρυξέλες δίνουμε μάχη για να υιοθετηθούν οι απόψεις σας και να στηριχθεί στην πράξη η Λέσβος. Επιβάλλεται να λάβετε άμεσα την απαραίτητη οικονομική στήριξη, ώστε να αντεπεξέλθετε στις ανάγκες που υπάρχουν», τόνισε μεταξύ άλλων η κα Sommaruga.

 

Μοιράσου το άρθρο!