Πολιτική

21/07/2017 - 22:25

Συνάντηση Γ. Πάλλη για το δρόμο του αεροδρομίου με ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας Π. Πέρκα

Την Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20/7 ο Βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης προκειμένου να συζητήσουν διάφορα θέματα αρμοδιότητάς της.

Το σημαντικότερο ίσως από αυτά ήταν η τακτοποίηση της 73ης Εθνικής Οδού Μυτιλήνης-Κρατήγου που συνδέει μεταξύ άλλων την πόλη με το αεροδρόμιο και είχε κατασκευαστεί με εκτεταμένες προσχώσεις εντός του παλιού αιγιαλού χωρίς τις απαραίτητες άδειες, με αποτέλεσμα μια από τις ζωτικότερες υποδομές του νησιού να είναι κατ’ ουσίαν παράνομη, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα έχει και μεγάλο μέρος του Νότιου Λιμένα. Η κ. Πέρκα ενημέρωσε τον Βουλευτή πως το Υπουργείο ετοιμάζει νομοσχέδιο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα να νομιμοποιηθούν όλα τα δημόσια έργα που κατασκευάστηκαν χωρίς την έκδοση των αναγκαίων αδειών, λύνοντας έτσι ένα πρόβλημα δεκαετιών που αφορά σημαντικές τοπικές υποδομές σε όλη τη χώρα.

Περνώντας στο δεύτερο θέμα της συνάντησης, ο κ. Πάλλης τόνισε την ανάγκη να επισπευτεί η μεταστέγαση του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας Λέσβου στο κατάλληλο και λειτουργικό κτήριο της Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου στα τωρινά του γραφεία εντός του λιμένα να μεταστεγαστούν υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, του οποίου οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι απολύτως ανεπαρκείς. 

Τέλος, με αφορμή το κληροδότημα Βλάμη στην Ανεμώτια, για την ίδρυση του οποίου ο κ. Πάλλης ζήτησε να προχωρήσει το αναγκαίο διάταγμα, συζητήθηκε το γενικότερο ζήτημα των κληροδοτημάτων τα οποία στη Λέσβο είναι περισσότερα από 150 συνολικά. Ο Βουλευτής επισήμανε πως, πολλά από τα κληροδοτήματα, περνώντας στη δικαιοδοσία των μεγάλων Καλλικρατικών δήμων, μένουν στην ουσία ανεκμετάλλευτα καθόσον η πρόθεση των κατά τόπους ευεργετών ήταν η εκμετάλλευση, διαχείριση και εποπτεία των κληροδοτημάτων να γίνεται από τις τοπικές κοινότητες. Η κ. Πέρκα δεσμεύτηκε να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για τα κληροδοτήματα αρμοδιότητας της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας.

 

Μοιράσου το άρθρο!