Πολιτική

22/02/2017 - 13:00

Συνάντηση Γ. Πάλλη με Υφυπουργό Παιδείας

Τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη  καθώς και το Διευθυντή του Γενικού Γραμματέα Γιάννη Παντή, επισκέφτηκε  την Τρίτη στις 12:00πμ ο Γιώργος Πάλλης, προκειμένου να θέσει υπόψη τους τα φλέγοντα θέματα που έχουν να κάνουν με το Υπουργείο και αφορούν το νησί μας.


Μεταξύ άλλων ο Βουλευτής μας έθεσε υπόψη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας το θέμα του Μουσικού σχολείου, την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να ενισχυθούν και να παρασχεθούν κίνητρα στα σχολεία που δέχονται προσφυγόπουλα, καθώς και την μετατροπή του ΣΕΚ Μυτιλήνης σε ΙΕΚ ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ειδικά και όσον αφορά το Μουσικό σχολείο, το Υπουργείο έδειξε να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα εύρεσης χώρου, ενώ ο Γ. Πάλλης σημείωσε πως η μη εύρεση χώρου θα οδηγήσει νομοτελειακά σε περιορισμό του θεσμού, γεγονός μη αποδεκτό για την κοινωνία της Λέσβου.

Η ηγεσία του Υπουργείου και ο βουλευτής συμφώνησαν να παρακολουθήσουν στενά το συγκεκριμένο θέμα, βοηθώντας και διευκολύνοντας τον Δήμο και την Περιφέρεια προκειμένου να φέρουν σε πέρας την πολυπόθητη και απαιτητική (από πλευράς πόρων και προϋποθέσεων) δημιουργία του Μουσικού Σχολείου.

 Όσον αφορά την μετατροπή του κατηργημένου σήμερα ΣΕΚ Μυτιλήνης σε ΙΕΚ ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ο Υφυπουργός καταρχήν δήλωσε θετικός σε ένα τέτοιο αίτημα, ενώ διερευνήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα ενός τέτοιου φορέα.

 

Μοιράσου το άρθρο!