Πολιτική

19/01/2017 - 12:35

Συνάντηση Γαληνού με Τσιρώνη - Θετικός ο Υπουργός στην παράταση αιτήσεων αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιάννη Τσιρώνη, είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, με σκοπό την προώθηση των θεμάτων γεωργία και κτηνοτροφίας και που αφορούν στη στήριξη και προώθηση της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και των υποδομών του στο νησί μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην ο οποία παρέστησαν ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Γιώργος Κατζανός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Κατσαβέλλης και ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, Προκόπης Σινάνης συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα του τόπου αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Ο κ. Γαληνός, επεσήμανε μεταξύ άλλων τη σημασία του πρωτογενούς τομέα στην παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά και στην ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των παραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες. Επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στηριχθούν ουσιαστικά οι επαγγελματίες του αγροτικού τομέα, τη στιγμή μάλιστα που η Λέσβος δίνει μάχη σε πολλαπλά μέτωπα για να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Αναλυτικά τα θέματα που τέθηκαν στον κ. Υπουργό είναι:

Η παράταση της ημερομηνίας για την κατάθεση αιτήσεων των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ τόσο για την καρπόπτωση, αλλά και για το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, κάτι για το οποίο ο Υπουργός φάνηκε ιδιαίτερα θετικός.

Η παραχώρηση διαχείρισης δημοτικών βοσκότοπων στην Περιφέρεια και η απώλεια εσόδων του Δήμου.

Η επιχορήγηση από το Υπουργείο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την τελευταία κακοκαιρία στο αγροτικό οδικό δίκτυο του νησιού μας.

Το ζήτημα των ανεπιτήρητων ζώων, τα οποία προκαλούν ζημιές στην παραγωγή και υπάρχει άμεσος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

Η αντιμετώπιση των κρουσμάτων ευλογιάς.

Η πρόταση του Δήμου Λέσβου για την υλοποίηση προγράμματος ανταλλαγής αγροτών με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να υπάρξει ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας. Πρόγραμμα το οποίο θα αφορά ιδιαίτερα τους νέους αγρότες του νησιού, ο αριθμός των οποίων παρουσιάζει αυξητική τάση.

Ο κ. Τσιρώνης, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο και δεσμεύθηκε να δοθούν με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι καλύτερες δυνατές λύσεις αλλά και απαντήσεις που αφορούν τα παραπάνω θέματα.

 

Μοιράσου το άρθρο!