Πολιτική

16/06/2015 - 17:40

Συνάντηση Χ. Καλογήρου με την Ελ. Κουντουρά - Δήλωση για το ενδεχόμενο αυξήσεως του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Μ

ε αντικείμενο το συντονισμό και την επεξεργασία κοινών δράσεων με σκοπό την τουριστική περιφερειακή ανάπτυξη, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Αναπληρωτή Υπουργού Τουρισμού κας  Έλενας Κουντουρά με τους 13 Περιφερειάρχες.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, υποστήριξε ότι κεντρικοί στόχοι της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό που συνδιαμορφώνουν το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, οι Περιφέρειες και οι Φορείς του Τουρισμού, πρέπει να είναι οι ακόλουθοι:

·         Αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

·         Στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

·         Διατομεακές συνέργειες τουρισμού, όπως π.χ. με τον πρωτογενή τομέα.

·         Προβολή του ελληνικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών του.

·         Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μείωση της εποχικότητας.

Η κα Καλογήρου σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με την κα Κουντουρά, έθεσε τα ειδικά θέματα του Βορείου Αιγαίου και την κάλεσε να επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο αυξήσεως του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από 13% στο 23%, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στο 23% θα αποτελέσει τη χαριστική βολή  στην οικονομική ζωή νησιών και των κατοίκων τους, καθώς θα επηρεάσει όχι μόνο τον Τουρισμό, αλλά και το κόστος ζωής των νησιωτών.

Για παράδειγμα το φθηνότερο εισιτήριο για τη μετακίνηση από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά, από 42 ευρώ θα αυξηθεί στα 45,7 ευρώ, ενώ για ενδεικτική ενδονησιωτική μετακίνηση από τη Μυτιλήνη στη Σάμο το εισιτήριο από 38 ευρώ θα αυξηθεί στα 41,5 ευρώ.

Παράλληλα, μία τετραμελής οικογένεια για να μετακινηθεί από τη Σάμο στον Πειραιά, από 316 ευρώ θα πληρώσει 344 ευρώ, ενώ το κόστος για τη μετακίνηση μιας τετραμελούς οικογένειας από τη Χίο στον Πειραιά  από 336 ευρώ θα αυξηθεί στα 366 ευρώ.

Οι νησιώτες είναι αδύνατο να αντέξουν τον όλεθρο που θα επιφέρει ένα τέτοιο μέτρο και θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα νησιά.

 

Καλώ την κυβέρνηση και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος».

 

 

Μοιράσου το άρθρο!