Πολιτική

17/02/2017 - 16:47

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου με την πρόεδρο της Ένωσης Οινοποιών - Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α) κα. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κκ Θεόδωρου Βαλσαμίδη και Χρύσανθου Αργυρίου.

  

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα που απασχολούν τους αμπελουργούς και τους οινοποιούς του Βορείου Αιγαίου. Συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι ενίσχυσης του αμπελοοινικού κλάδου με στόχο τη βελτίωση της παραγωγής και την αύξηση των πωλήσεων, με δράσεις τις οποίες θα υποστηρίξει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την προώθηση και προβολή των προϊόντων.

 

Τέλος, δεδομένης της σημασίας των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τονίστηκε ότι η ανάπτυξη του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού, που είναι άμεσα συνυφασμένος και με την πολιτιστική μας παράδοση μπορεί σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να συμβάλλει καθοριστικά στην αναστροφή των συνεπειών της κρίσης.

 

Η Περιφερειάρχης συνεχάρη την πρόεδρο για τη δράση της  ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α και δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δυναμικά αναπτυσσόμενο αμπελοοινικό τομέα με στόχο  και την εδραίωση των νησιών του Βορείου Αιγαίου στον χάρτη του οινικού και γαστρονομικού τουρισμού».

 

Μοιράσου το άρθρο!