Πολιτική

21/03/2014 - 13:39

Συνάντηση υποψηφίου Δημάρχου Λέσβου κ. Γαληνού με εθελοντικές οργανώσεις του νησιού.

 Χθες (20/3/2014),  το απόγευμα, στην αίθουσα διαλέξεων  του ξενοδοχείου  «Ηλιοτρόπιο», ο υποψήφιος Δήμαρχος  Λέσβου  Σπύρος Γαληνός προσκάλεσε τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων αλλά και του Προσκοπισμού του νησιού μας. Αφού ενημερώθηκε   για τη λειτουργία των συγκεκριμένων οργανώσεων, ζήτησε να του κατατεθούν   συγκεκριμένες  προτάσεις  για την καλύτερη λειτουργία και ενδυνάμωση  της κοινωνικής αλληλεγγύης.

          Ο ίδιος, αφού  εξήρε την αξία  και τα οφέλη του εθελοντισμού    ως μια σπουδαία  έκφραση του ανθρωπισμού που ξεκινά από την καρδιά του καθενός  και διαχέεται στο περιβάλλον του,  τόνισε ότι ως νέα δημοτική αρχή, εάν οι συνδημότες  με την ψήφο τους εμπιστευτούν τη διοίκηση του νησιού  στον ίδιο και στους συνεργάτες του,  θα  προβεί στην υλοποίηση των παρακάτω:

1)Στην δημιουργία Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού και Λεσβιακής Ομογένειας με κύριο στόχο της, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής ύφεσης,  να ενισχύσει την ενεργό συμμετοχή  όλων   των συνδημοτών  στην επίλυση των  προβλημάτων του δήμου και προπάντων να ενδυναμώσει την  έμπρακτη   αγάπη  και συμπαράσταση στο συνάνθρωπό μας που υποφέρει και  ζητά  βοήθεια. Παράλληλα, θα επιδιώξει την  ενεργοποίηση των απόδημων συμπατριωτών  μας  για την  οικονομική ανάπτυξη  και την τουριστική προβολή της Λέσβου.

2)Στην  επίλυση των στεγαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εθελοντικές οργανώσεις με την αξιοποίηση όλων των ανενεργών σχολείων και κτηρίων του Δήμου αλλά  και στην αναζήτηση και την πραγματοποίηση και άλλων εθελοντικών δράσεων.

3)Στην οικονομική ενίσχυση  των εθελοντικών φορέων με   τη  φειδωλή διαχείριση των πόρων του Δήμου.

           Κλείνοντας την τοποθέτηση του είπε: «όλοι μπορούμε να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό, γιατί όλοι μας μπορούμε να αγαπήσουμε και να καταστήσουμε την κοινωνία και τη ζωή μας πιο ανθρώπινη».

Μοιράσου το άρθρο!