Πολιτική

21/07/2018 - 09:46

Συνέντευξη τύπου Σαντορινιού, Ρήγα, Πάλλη. «Νησιωτική πολιτική για πρώτη φορά».

Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν  στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γραμματέας της Κςντρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, ο βουλευτής του Νομού Γιώργος Πάλλης και η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο Εριφύλη Χιωτέλλη.
Η συνέντευξη δόθηκε στην προοπτική εξόδου τον επόμενο μήνα από τα μνημόνια που όπως σημείωσε η κ. Χιωτέλλη «αποτελεί ένα σταθμό που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της μεγάλης προσπάθειας του Ελληνικού λαού να ξανασηκώσει τη χώρα και να δώσει ελπίδα στους πολίτες».

Ο κ. Σαντορινιός παρουσίασε με λεπτομέρειες το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου που ισχύει για νησιώτες και εμπορεύματα από την 1η Ιουλίου, παράλληλα με τα άλλα μέτρα ενίσχυσης των νησιωτών. Τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά πρώτης γραμμής όπως είναι η Λέσβος, ο διπλασιασμός των ευρωπαϊκών πόρων για τα νησιά του βορείου Αιγαίου την επόμενη προγραμματική  περίοδο, η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σειράς έργων.
«Και όλα αυτά υποστήριξε ο κ. Ρήγας δεν αποτελεούν ανταλλάγματα για παραμονή προσφύγων ή ότι άλλο υποστηρίζει η αντιπολίτευση. Αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης γιατί η αριστερή κυβέρνησης της Ελλάδας διαπραγματεύεται και δεν αποδέχεται ότι της λένε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Έτσι είχαν μάθει να κάνουν και νομίζουν ότι όλοι κάνουν το ίδιο» κατέληξε ο κ. Ρήγας.
Ο κ. Σαντορινιός ξεκαθάρισε ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο ήρθε για να μείνει, ότι ο ΦΠΑ θα παραμείνει μειωμένος και μετά τις 31 Δεκεμβρίου και ότι το χρονικό όριο τέθηκε για γραφειοκρατικούς λόγους και φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θεσπίστηκε έναντι υποδοχής προσφύγων. «Είπαν ψέματα μέχρι και για το ότι ήδη έφτασαν πρόσφυγες στα νησιά επιστραφέντες από τη Γερμανία. Fake news από το θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε ο κ. Σαντορινιός.
Τέλος ο κ. Πάλλης είπε ότι «ο μειωμένος συντελεστής του ΦΠΑ στα νησιά μαζί με το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελούν μέτρα προϊόν επεξεργασίας νησιωτικής πολιτικής. Μιας πολιτικής που μέχρι τώρα ήταν στα χαρτιά και για πρώτη φορά υλοποιείται.».
To βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στη Μυτιλήνη οι κ. Σαντορινιός, και Ρήγας συμμετείχαν σε  εκδήλωση συζήτηση με θέμα «η Λέσβος στην μεταμνημονιακή εποχή με αναβαπτισμένες δυνατότητες».

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!