Πολιτική

07/07/2015 - 18:11

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: το «ΟΧΙ» σάρωσε τα πάντα

Με τις τράπεζες κλειστές κατ’ εντολή των δανειστών και μέσα σε ένα ασφυκτικό κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού ο λαός μας έστειλε ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και δημοκρατίας. Το ΟΧΙ επικράτησε παρά την επιστράτευση κάθε εφεδρείας που πάλεψε λυσσαλέα προς την αντίθετη κατεύθυνση και σάρωσε το παλιό πολιτικό κατεστημένο, απογύμνωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες και γελοιοποίησε την απροκάλυπτη προπαγάνδα των ΜΜΕ.

 

Η συντριπτική υπεροχή του ΟΧΙ απέναντι στις αντιλαϊκές προτάσεις-τελεσίγραφο των "θεσμών" δείχνει το υψηλό φρόνημα αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα των ευρωπαϊκών και εγχώριων οικονομικών ελίτ. Το πρωτοφανές κλίμα εκφοβισμού που εξαπέλυσαν για να κάμψουν το φρόνημα του λαού μας μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ σε πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο έπεσε στο κενό.

Η Λέσβος των δημοκρατικών παραδόσεων ψήφισε ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ζωής των ακριτών κατοίκων της με ποσοστό σχεδόν 63%.

Το δημοψήφισμα ήταν η πιο ταξική αναμέτρηση των τελευταίων χρόνων, όπως μαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία. Το ΟΧΙ ήταν μια απάντηση των φτωχών στους πλούσιους, σε όλους όσους κέρδιζαν μέσα στην κρίση πατώντας επί πτωμάτων, σε αυτούς που εκβίαζαν για να συγκρατήσουν τα κέρδη τους. Το ΟΧΙ ήταν ταυτόχρονα ένα μήνυμα αλληλεγγύης και προτροπής προς τους φτωχούς της υπόλοιπης Ευρώπης να ξεσηκωθούν.

Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί νίκη του λαού μας, συμπύκνωση όλων των αγώνων που έδωσε τα τελευταία χρόνια και παρακαταθήκη για τους νέους αγώνες που έρχονται. Η αυξανόμενη πολιτικοποίηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας, που αψήφησε την τρομοκρατία για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και να απαιτήσει το τέλος της λιτότητας, μαρτυρά την αφύπνιση ενός ριζοσπαστικού κινήματος που είναι καθήκον όλων μας να το διαφυλάξουμε και να εντείνουμε τα χαρακτηριστικά του.

Οι επόμενες μέρες δεν θα είναι εύκολες αλλά θα κουβαλούν μέσα τους την ελπίδα και την αυγή μιας νέας εποχής. Είναι χρέος του λαού μας να διαφυλάξει το ΟΧΙ που βροντοφώναξε αψηφώντας κάθε νέο εκβιασμό που θα βάλουν στο διάβα του οι οικονομικές ολιγαρχίες. Εγγυητές σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι όσοι και όσες ήταν παρόντες στο προσκλητήριο της ιστορίας. Να κάνουμε την απαίτηση για κοινωνική δικαιοσύνη κύμα που θα σαρώσει την καθεστηκυία τάξη στην Ευρώπη, την Ελλάδα αλλά και στην ακριτική μας Λέσβο και θα ανοίξει νέους δρόμους μακριά από τα συμφέροντα των λίγων, πιο κοντά στις ανάγκες των πολλών.

Μοιράσου το άρθρο!