Πολιτική

12/09/2017 - 06:12

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ:Στερνό αντίο στο Διονύση Συκιώτη

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου εκφράζει τη βαθιά θλίψη των μελών και στελεχών του κόμματος για την απώλεια του Διονύση Συκιώτη. Ο Διονύσης Συκιώτης, ήταν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης και εδραίωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λέσβο.


Άριστος επιστήμονας, πρωτοπόρος στο τομέα της παρακολούθησης και του έλεγχου της αέριας ρύπανσης, εργάστηκε με μεράκι τόσο στο τομέα της έρευνας, όσο και σαν πανεπιστημιακός δάσκαλος, τιμώντας τη Λέσβο που θεωρούσε ως δεύτερη πατρίδα του μετά την αγαπημένη του Ιθάκη. Ο Διονύσης Συκιώτης ήταν ένας δικός μας άνθρωπος. Αγάπησε τη Λέσβο και αγαπήθηκε από τους ανθρώπους του νησιού, όσο λίγοι.

Ο Διονύσης Συκιώτης εκτός από άριστος επιστήμονας ήταν και ένας συνεπής αγωνιστής του πνεύματος και της ζωής, σταθερά προσηλωμένος στις αξίες της Αριστεράς, της δημοκρατίας και στους αγώνες του λαού μας. Τα άρθρα του είτε στο τοπικό τύπο, είτε στην «Ελευθεροτυπία» διακρίνονταν πάντα για τη καθαρή και νεανική τους σκέψη, τον ριζοσπαστισμό τους και ένα βαθύ ανθρωπισμό.

Στάθηκε ως το τέλος της ζωής πιστός στις ιδέες της ανανεωτικής Αριστεράς μέσα από τις γραμμές είτε του Κ.Κ. της Αυστραλίας - όπου έζησε τα πρώτα αλλά και τα τελευταία χρόνια της ζωής του -  του ΚΚΕ εσωτ., του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ με ανιδιοτέλεια και σταθερότητα.

Στην οικογένειά του, στους φίλους του και σε όλους τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Μοιράσου το άρθρο!