Πολιτική

12/12/2017 - 17:54

Σύσκεψη με τα προσωρινά μέλη των 11 τοπικών – συνοικιακών συμβουλίων της Μυτιλήνης

Χθες Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Πάνου Πίτσιου,  συνάντηση εργασίας με τα προσωρινά μέλη των 11 τοπικών – συνοικιακών συμβουλίων της πόλης της Μυτιλήνης, όπως αυτά είχαν προταθεί στην ανοιχτή διαβούλευση δημοτών και αποδήμων του καλοκαιριού.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα τοπικά – συνοικιακά συμβούλια όταν συγκροτηθούν πλήρως,  θα λειτουργούν αυτόνομα και ο ρόλος τους θα είναι να συγκεντρώνουν, να καταγράφουν και να ταξινομούν τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη και την κάθε περιοχή και να προτείνουν τις βέλτιστες λύσεις προς τη Δημοτική Κοινότητα και τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου. Επιπλέον θα έχουν τη δυνατότητα να εισηγούνται και νέες προτάσεις, σχετικά με τη βελτίωση – αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής τους, καθώς και την εν γένει ανάπτυξή της.    

 

Στη χθεσινή σύσκεψη, αφού εξετάσθηκαν τεχνικές οργανωτικές λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας τους, αποφασίστηκε ομόφωνα να προγραμματιστούν άμεσα και με ευθύνη των προσωρινών – αρχικών συμβουλίων, ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις στην κάθε περιοχή, προκειμένου αφενός να τεθούν και να συζητηθούν τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν την κάθε συνοικία και αφετέρου να καθοριστούν τα 11 επίσημα τοπικά – συνοικιακά συμβούλια των δημοτών.  

 

Οι εν λόγω 11 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις, θα πραγματοποιηθούν εντός του Δεκεμβρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018, σε ημερομηνίες και χώρους που θα καθοριστούν από τα προσωρινά συμβούλια και θα δημοσιοποιηθούν έγκαιρα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.  

 

Οι 11 περιοχές – συνοικίες που έχει χωριστεί η πόλη και τα προσωρινά μέλη των τοπικών – συνοικιακών συμβουλίων, όπως αυτά είχαν προταθεί στη διαβούλευση του καλοκαιριού, είναι τα ακόλουθα:     

 

  • Νεάπολη & Πλιγώνι: Σάββας Κωφόπουλος, Αρετή Μανιάτογλου.

 

  • Βαρειά & Ακρωτήρι: Μάριος Γιαννάκας, Δημήτρης Μαλλιαρός, Παναγιώτης Σκορδάς, Βαγγελιώ Σταυροπούλου.  

 

  • Ακλειδιού, Κουμκό, Σουράδα: Θέμης Καλογρίδης, Δέσποινα Πίτσιου – Νίκου, Παναγιώτης Χατζάρας. 

 

  • Χρυσομαλλούσα, Μακρύ Γιαλός: Λιάνα Γιαλούση – Τσακίρη, Χρυσούλα Ματζουράνη, Καλλιόπη Μπάμπου, Ευαγγελία Τσιμναδή.

 

  • Χάλικες (Πάνω, Μεσαίος, Κάτω): Μαριεντίνα Αθηναίου, Θεολόγος Αποστόλας, Ευστράτιος Γιουσμάς, Παναγιώτης Θεοδοσίου, Γιάννης Κακαρώνης, Αντώνης Νείρος, Μιχάλης Πλωμαρίτης, Χρήστος Πουλέλλης.   

 

  • Καλλιθέα & Μαύρα Σίδερα: Αγγέλα Γαλετάκη, Αικατερίνη Καρίνου, Σπύρος Κοκιούσης, Παναγιώτης Σπυρέλλης.

 

  • Υφαντήριο, Πυργιέλια, Βουναράκι, Άνω Γήπεδο: Μαρία Αθανάσογλου, Γιάννης Μουτζούρης.

 

  • Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες: Ζανέτ Λαμέρα – Αμπατζή, Δήμητρα Αμπατζή, Κατερίνα Βαμβουρέλλη, Ελένη Γογγολίδη, Μαρία Γουγούλα, Ειρήνη Γούναρη, Μαρία Τσανακτσή, Μαγδαληνή Ψαρρού.   

 

  • Συνοικισμός, Επάνω Σκάλα, Άγιος Ευδόκιμος: Απόστολος Αθηναίος, Μαρία Δεβεράκη, Στρατής Καραγιάννης, Δημήτρης Μαλλιαρός, Κώστας Παπαδόπουλος, Βασίλης Σφαγμένος.

 

  • Αγορά, κέντρο πόλης: Θόδωρος Κιτζός, Τέτα Κουτσοβίλη, Μάνος Νιαούνης.

 

  • Κουλμπάρα & Κιόσκι: Μιχάλης Λαγκαδάς, Ραλλού Μπάγια, Θεόδωρος Παραδέλλης, Βύρων Σημαντήρης, Ευστράτιος Χαραλαμπίδης, Παναγιώτης Χατζάρας. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι δημότες της πόλης, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Δ/Κ Μυτιλήνης (τηλ. 22510 22143, email: syndesmos1954@otenet.gr, υπεύθυνοι Γιώργος Καρίνος, Βασίλης Χατζηελευθερίου).   

 

 

Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης,                                   

 

 

       Πάνος Μιχ. Πίτσιος                                                         

 

Μοιράσου το άρθρο!