Πολιτική

21/11/2017 - 16:00

Τι αποκάλυψε για τη Λέσβο ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφας

Σήμερα το μεσημέρι, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Σκαϊ» ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφας δήλωσε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν δομές φιλοξενίας προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα που, αυτή τη στιγμή, παραμένουν κλειστές και άδειες. Παραμένουν κλειστές διότι, όπως ο ίδιος δήλωσε, αυτό αποτέλεσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.

Ουσιαστικά έτσι μετατίθεται το πρόβλημα σε εμάς και ο Υπουργός ευθαρσώς και κυνικά παραδέχεται ότι η κυβέρνηση επιλέγει να «φορτώσει» το σύνολο του προβλήματος του μεταναστευτικού στην Λέσβο και στους κατοίκους της.

Συνεπώς, ο κύριος Υπουργός δικαιώνει την επιλογή μας - όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Λέσβου -  να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε μαζικά και δυναμικά, ενωμένα και αποφασιστικά, την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας καθώς αυτή είναι η μόνη επιλογή που μας αφήνει η κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε λοιπόν και θα κλιμακώσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για το συμφέρον των κατοίκων της Λέσβου και για να μην χαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή.

 

Μοιράσου το άρθρο!