Πολιτική

21/07/2014 - 16:44

Τρίτη 22 Ιουλίου όλοι στο Εφετείο Μυτιλήνης - Αλληλεγγύη στους Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους

style="text-align: justify;"> 
ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 ώρα 9.30 Π.Μ.  ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΘΑ
ΚΑΤΑΤΕΣΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ
3 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
 
 
Τα τρία μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης, ο Ερκάν Serif Turunc, η Fadik Adiyaman και η Harika Kizilkaya, προφυλακίστηκαν Παρασκευή 4 Ιουλίου με απόφαση του ανακριτή Μυτιλήνης. Οι κατηγορίες που τους προσάπτουν είναι στήριξη της οργάνωσης DHKP-C που τη θεωρούν τρομοκρατική  και από ότι έχει φανεί ο σκοπός τους είναι η ποινικοποίηση οποιασδήποτε κοινωνικής δράσης δράσης της επιτροπής για την αλληλεγγύη στον αγώνα των λαών της Τουρκίας αλλά και στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων. Προσπαθούν με στημένες κατηγορίες να τους συνδέσουν με την υπόθεση της Χίου και θα παραμείνουν προφυλακισμένοι τουλάχιστον 6 μήνες μέχρι να οριστεί δικάσιμος.
 
‘Ολες οι κατηγορίες αποτελούν μια σκευωρία ενάντια στον αγώνα των λαών της Τουρκίας αλλά και  ενάντια και στους τρεις , συγκεκριμένα που είναι γνωστοί σε όλο τον ελληνικό λαό, σε
οργανώσεις, φορείς, συνδικάτα για την κοινωνική δράση τους. Οι δράσεις τους είναι γνωστές  σε όλους  γι αυτό και ο ελληνικός λαός  συμμετείχε και τις στήριζε. Μάλιστα η Φαντικ συνελήφθη έξω από του υπουργείο δικαιοσύνης μετά από συνάντηση διαμαρτυρίας ενάντια στο καινούργιο νομοσχέδιο για τις φυλακες τύπου Γ κλπ , όπου βρίσκονταν αρκετοί φορείς.  Πριν μερικές μέρες όλοι οι σύντροφοι μαζί με αλληλέγγυους  Έλληνες συμμετείχαν σε εκδήλωση για τον Μπερκίν Ελβάν καθώς είχε περάσει ένας χρόνος από τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο Ερκάν τον τελευταίο καιρό είχε συναντηθεί με τον υπουργό δικαιοσύνης για να συζητήσουν σχτικά με τα αιτήματα των πολιτικών κρατουμένων. Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες και οι 3 είχαν περάσει από το τμήμα αλλοδαπών και είχαν ανανεώσει τα χαρτιά τους χωρίς κανένα πρόβλημα.  Οι συλλήψεις  τους ήταν απρόσμενες.  Μάλιστα,  ξαφνικά οι αρχές παρουσίασαν ένα ένταλμα σύλληψης  που είχε βγει το Μάρτιο. Εύλογα, λοιπόν, διερωτάται κανείς γιατί επέλεξαν αυτή τη χρονική συγκυρία να φτιάξουν ένα στημένο κατηγορητήριο και να κάνουν συλλήψεις. 
 
Πρέπει να σημειωθεί η περίπτωση του Mustafa Yilmaz, ο οποίος ζούσε 15 χρόνια στο Ηράκλειο, έχει 4 παιδιά, τον συνέλαβαν πριν δυο μήνες  και τον προφυλάκισαν με ασαφείς κατηγορίες και τον συνδέουν στην ιδία υπόθεση .Ο Mustafa Yilmaz είναι ένας πρόσφυγας που παλεύει να προσφέρει στα παιδιά του μία καλύτερη ζωή και είναι φίλος των αγωνιστών.  Με λίγα λόγια, όποιος στέκεται αλληλέγγυος συλλαμβάνεται. Πέρα από την άδικη φυλάκισή του έχουν οδηγήσει την οικογένεια του σε κατάσταση εξαθλίωσης γι αυτό ο ίδιος εδώ και 18 μέρες ξεκίνησε απεργία πείνας μέχρι να αφεθεί ελεύθερος.
Οι διώξεις και η καταπίεση ενάντια στους Τούρκους  και Κούρδους αγωνιστές οξύνεται συνεχώς τα τελευταία  δύο χρόνια και από ότι φαίνεται είναι κάτι που θα συνεχιστεί. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας  του ελληνικού και τουρκικού κράτους, των ελληνικών και τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με τη βοήθεια της Αμερικής είναι φανερά, καταστέλλουν και ποινικοποιούν τον δημοκρατικό αγώνα.  
 Όσες κατηγορίες και αν στήσουν, όσο και αν συνεχίσουν τις διώξεις εμείς θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας και είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός θα σταθεί πλάι μας όπως το κάνει τόσα χρόνια.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!
ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
 

 

 
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου διαμαρτύρεται έντονα για τη σύλληψη και την δίωξη μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν, εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της στους διωκόμενους Τούρκους Πολιτικούς Πρόσφυγες αγωνιστές.
Δεν είναι δυνατόν να διώκονται στη χώρα μας άνθρωποι για την κοινωνική και πολιτική τους δράση καθώς και για τις ιδέες τους, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν υποστεί επί σειρά ετών διώξεις και βασανιστήρια στη χώρα τους τα οποία τους ανάγκασαν να ζητήσουν και να πάρουν Πολιτικό άσυλο από το κράτος μας. Αγωνιστές που βρίσκονται για χρόνια στην πατρίδα μας και αγωνίζονται για τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, για κοινωνική δικαιοσύνη και στήριξη των φυλακισμένων αγωνιστών στην Τουρκία και αλλού.
Η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου ζητά την άμεση απελευθέρωση των Τούρκων αγωνιστών Πολιτικών Προσφύγων καθώς και την παύση των συνεχών διώξεων εναντίον τους.
Μυτιλήνη, 21 Ιουλίου 2014
για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                    ο Γραμματέας
Δήμος Ανδρεάδης          Στρατής Παυλής

Μοιράσου το άρθρο!