Πολιτική

02/09/2014 - 18:54

Β. Μπάλλας: Παρόν στην προώθηση φρέσκων ιδεών με απτό αποτέλεσμα

style="text-align: justify;"> 
Ο Βασίλης Μπάλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Οικολογικό Άνεμο, μετά τη διαδικασία της ορκωμοσίας του περιφερειακού συμβουλίου για το Βόρειο Αιγαίο έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
«Ζούμε σε μια συγκυρία όπου οι μνημονιακές πολιτικές δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές των πολιτών. Σημάδια αναστροφής των υφεσιακών πολιτικών εμφανίζονται αραιά, αλλά η σκληρή δημοσιονομική κατάσταση της  χώρας κάνει και τις πιο ευρηματικές πολιτικές και προτάσεις να φαίνονται ανεφάρμοστες.
Ζούμε σε ένα χώρο με μειονεκτήματα. Ανεπαρκείς συγκοινωνίες, ανεργία, αρνητικές δημογραφικές τάσεις, ελλείψεις σε υποδομές υγείας και παιδείας, απομόνωση των πιο μικρών και απομακρυσμένων νησιών μας.
Ζούμε όμως σε ένα χώρο με αρκετά προνόμια. Πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, εξαιρετικό περιβάλλον, παρθένα μέρη, πρωτογενή παραγωγή με προϊόντα μοναδικά, ανθρώπινο κεφάλαιο, πλούσιους φυσικούς πόρους.
Απαιτείται απαγκίστρωση από παλιές κομματικές φρουρές και αντιλήψεις που εμποδίζουν την απεξάρτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από το κράτος και επιμένουν να διατηρούν τους εκλογικούς συνδυασμούς υπό τον έλεγχο των κομμάτων εξουσίας.
 
Σήμερα, τρεις μήνες μετά τις εκλογές, και καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα το νέο περιφερειακό συμβούλιο, φαίνεται ότι αλλάξαμε σελίδα, αλλά δυστυχώς, για μία ακόμα φορά προς τα πίσω. Υπεύθυνα πρόσωπα, ζήτησαν ψήφο ευθύνης με τρόπο ανεύθυνο σέρνοντας την ακριτική περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε αβεβαιότητα.
Όμως παρά την αβεβαιότητα όσοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν, τιμώντας τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν, περιμένουν να δουν χειροπιαστά αποτελέσματα και βιώσιμες λύσεις για έξοδο από την κρίση και ανάπτυξη.
 
Ο Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο διατηρεί την έδρα του στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ανυπομονεί να αναλάβει δράση. Στην προώθηση φρέσκων ιδεών με απτό αποτέλεσμα, οικολογικό πρόσημο και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τα νησιά μας, σαν μαχητική αντιπολίτευση και σαν συνθετικοί συμπαραστάτες σε προτάσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους.
 
Ελπίζουμε λοιπόν και η δικαιοσύνη να μην εξαντλήσει τον θεσμικό χρόνο, να τελεσιδικήσει το συντομότερο δυνατόν για να επιτρέψει σε όλους μας να προσηλωθούμε στο έργο μας.»
 

Μοιράσου το άρθρο!