Πολιτική

07/09/2013 - 06:27

Υπεγράφη από την κ. Καλογήρου η απόφαση για το λιμάνι Σιγρίου

Υ

πεγράφη την Παρασκευή 06/09/2013  από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου σχετική απόφαση , με την οποία εγκρίθηκε η με αριθμ. 232/2013 Πράξη  της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου , που αφορά την επέκταση της χερσαίας ζώνης Λιμένος Σιγρίου Δήμου Λέσβου , σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου  2 του άρθρου 21 του Ν2971/2001,όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 45 Ν.4150/2013.

Το συγκεκριμένο αίτημα παρελήφθη από τη Γενική Γραμματέα πριν από  4 ημέρες και αξιολογήθηκε άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα.

Σε ότι αφορά την σημαντικότητα του έργου, η κα Καλογήρου επεσήμανε ότι το έργο είναι έτοιμο να ενταχθεί στα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης ενώ  η έγκρισή του έχει τεράστια σημασία για την Μυτιλήνη και το Βόρειο Αιγαίο γενικότερα.  

Ταυτόχρονα η Γενική Γραμματέας ΑΔΑ υπογράμμισε ότι  «η  απόσταση μεταξύ της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου, με τον Πειραιά και τα άλλα λιμάνια της Μεσογείου γίνεται “μικρότερη” ενώ τα έργα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, συντελούν στη διαμόρφωση ενός λιμένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Μοιράσου το άρθρο!