Πολιτική

02/01/2014 - 13:13

Υποψήφιος Δήμαρχος ο Σπύρος Γαληνός

yle="text-align: justify;">Είναι  βέβαιο ότι ο Σπύρος Γαληνός θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου ή Μυτιλήνης σε περίπτωση που γίνει το «θαύμα» και γίνει η επιθυμητή αναθεώρηση του Καλλικράτη.

Ο Σπύρος Γαληνός θα έχει την επίσημη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων ωστόσο το ψηφοδέλτιό του θα στελεχωθεί και από άλλους χώρους. Στελέχη της παράταξης του Δημήτρη Βουνάτσου  ενδεχομένως να αποτελούν την πρώτη βάση για τη στελέχωση της  νέας δημοτικής κίνησης. Επίσης και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ θα υπάρξει συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Γαληνού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ της Λέσβου» ο Σπύρος Γαληνός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην Ανιπεριφερειάρχη Γιώργο Φλώρο και η συζήτηση πέρα από τις ευχές επεκτάθηκε και στα αυτοδιοικητικά και το ενδεχόμενο συνεργασίας παραμένει ανοιχτό.  Επίσης αν ο δεν "περπατήσει" η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Παρασκευαϊδή τότε και αυτός μαζι με τον Σταύρο Πολίτη θα βρεθούν στο πλευρό του Σπύρου Γαλήνου.

Η υποψηφιότητα του πρώην Βουλευτή Λέσβου Σπύρου Γαλήνου αν μη τι άλλο είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα και θα προκαλέσει πονοκέφαλο στη Νέα Δημοκρατία. Είναι δύσκολο η Νέα Δημοκρατία να βρει υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου που να έχει τη διείσδυση του Σπύρου Γαληνού στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Τέλος πληροφορίες από τα  κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ο πρώην Πρύτανης Κώστας Μουτζούρης αρνήθηκε την πιθανή υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Δημάρχου. Η ονοματολογία στο χώρο της δεξιάς παράταξης καλά κρατεί και τα ονόματα που αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου» είναι τα ονόματα του πρώην προέδρου ΝΟΔΕ Αλέκου Κουτσαντώνη και του Περιφερειακού Συμβούλου Θοδωρή Βαλσαμίδη.

Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  από τη Νέα Δημοκρατία έχει κλειδώσει το όνομα της Χριστιάνας Καλογήρου.
 

Μοιράσου το άρθρο!