Πολιτισμός

19/08/2017 - 09:30

2ο Λουτραγώτικο Αντάμωμα με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Τελικά, προς μεγάλη μας ικανοποίηση,  αποδείχτηκε ανεπαρκής ο χώρος της αγοράς για να χωρέσει όσους προσήλθαν, Λουτραγώτες και άλλους φίλους, στο 2ο Αντάμωμά μας.

       Ξενιτεμένοι και ντόπιοι βρέθηκαν ξανά μαζί και διασκέδασαν, μέχρι τις πρωινές ώρες, με μουσικό συγκρότημα κυρίως από Λουτραγώτες  μουσικούς.  Τα  Χορευτικά Τμήματα Λουτρών, νέων και παιδιών,  έδωσαν το δικό τους όμορφο παρόν με παραδοσιακούς χορούς.

       Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι παλιοί δάσκαλοι, που υπηρέτησαν πολλά χρόνια στα Λουτρά, Σιτσάνης Νικόλαος, Βερβέρη  Βασιλική και Σιτσάνη Μαρίτσα (που έχει φύγει από τη ζωή).

      Ο συνταξιούχος δάσκαλος Σιτσάνης Νικόλαος, με πολύ συγκίνηση, αναφέρθηκε στην πολυετή θητεία του στο Δημοτικό Σχολείο. Παλιοί μαθητές του έγραψαν αφιερώσεις σε ειδικό λεύκωμα που του προσέφεραν. Η εκδήλωση  περιλάμβανε  ακόμη μια προσφορά πολύ ευρύτερη από το χώρο των Λουτρών. Η συγχωριανή μας συγγραφέας Μαίρη - Σαμαρτζή - Παπαδοπούλου, παρουσίασε τη δωδεκασέλιδη έκδοση της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρών και Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού Δήμου Λέσβου, αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του αλησμόνητου Καθηγητή  Ιστορικού και Φιλολόγου Παναγιώτη Σαμάρα (1906 - 1985) που καταγόταν από τα Λουτρά.

         Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπυρίδων Γαληνός, ο  Αντιδήμαρχος  κ.  Ιωάννης  Αμπουλός  και ο Πρόεδρος του  Συλλόγου  Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών  Λέσβου  «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ»  κ. Δημήτρης Παπαχρυσός.

        Θερμές ευχαριστίες στους επαγγελματίες που προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο, στις γυναίκες που ετοίμασαν τον μπαλεζέ που προσφέρθηκε και στον συγχωριανό μας Νίκο Μπουλέτο που φιλοτέχνησε την Αφίσα και τα Ταμπλό στο χώρο της εκδήλωσης, που τον ονομάσαμε για εκείνη τη βραδιά  ¨ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ΄΄.

Μοιράσου το άρθρο!