Πολιτισμός

20/03/2018 - 05:54

Αμερικανοί φοιτητές και πρόσφυγες στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 το απόγευμα με πρωτοβουλία της κας Άντζελας Αρμπελάεζ, ιστορικού τέχνης και υπεύθυνης της οργάνωσης «Γέφυρες Τέχνης», επισκέφτηκαν το Αναγνωστήριο πρωτοετείς πανεπιστημιακοί φοιτητές των ΗΠΑ, μέλη της οργάνωσης Youth Refugee Coalition (Συνασπισμός Προσφύγων Νέων), και πρόσφυγες φιλοξενούμενοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Τα μέλη της YRC επισκέφτηκαν τη Λέσβο, για να διδάξουν στους πρόσφυγες μουσική, τραγούδι, χορό και για να γνωρίζουν τις ομορφιές του νησιού μας (στο πλαίσιο αυτό έγινε και η επίσκεψη στη γραφική Αγιάσο και το Αναγνωστήριό της).

Απόλαυσαν παραδοσιακούς σκοπούς που έπαιξαν στο σαντούρι μέλη του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής, συνοδευόμενα με την κιθάρα από το δάσκαλό τους Κώστα Ζαφειρίου, και αναγνωρίζοντας την πολύπλευρη δράση και προσφορά του σωματείου μας, κατέθεσαν οικονομική δωρεά εκατό ευρώ (100€) για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του. Ο Πρόεδρός μας, κ. Κλεάνθης Κορομηλάς, ως αντίδωρο, τους πρόσφερε μουσικά CD με παραδοσιακούς σκοπούς της Λέσβου και της Μικρασίας.

Στη  συνέχεια επισκέφτηκαν το Προσκύνημα της Παναγίας Αγιάσου για να παρακολουθήσουν τους Δ΄ Χαιρετισμούς (πολλοί αλλοδαποί νέοι ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι) και ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στο χωριό μας με δείπνο στο εστιατόριο της Στέλλας Δαγέλη.

Μοιράσου το άρθρο!