Πολιτισμός

20/02/2013 - 14:34

«Αντώνς Ψουλεϊμάν ο Δουλαροπρεπής» - Αποκριάτικη εκδήλωση από τους Αγιασώτες στην Αθήνα - Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

«Αντώνς Ψουλεϊμάν ο Δουλαροπρεπής» - Αποκριάτικη εκδήλωση από τους Αγιασώτες στην Αθήνα - Κυριακή 3 Μαρτίου

Την Κυριακή του Ασώτου, 3 Μαρτίου 2013, το μεσημέρι (1:00), ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών διοργανώνει αποκριάτικη εκδήλωση στην «Παληά Ταβέρνα Κρητικού» στην Πλάκα (Μνησικλέους 24, τηλ. 210-32.22.809), κατά την οποία εκδήλωση θα εκφωνηθεί αγιασώτικη αποκριάτικη σάτιρα με θέμα: «Αντών’ς Ψουλεϊμάν ο Δουλαροπρεπής».

 
Το φάντασμα ενός Αγιασώτη που έζησε στα χρόνια του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή (1494 - 1566) κάνει χιουμοριστικές συγκρίσεις της σημερινής εποχής με τη δική του, και έχοντας απηυδήσει απ’ την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά τον έχει εξαναγκάσει να έρθει στο χορό των Αγιασωτών και να λογοδοτήσει, καθώς και να φανερώσει τα μελλοντικά του πολιτικά σχέδια.
 
Πριν την εκφώνηση της σάτιρας θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα παραδοσιακά αποκριάτικα «τριψίματα», όπως τραγουδιόντουσαν τα παλιά χρόνια στην Αγιάσο, ενώ μετά τη σάτιρα η διασκέδαση θα συνεχιστεί με το λαϊκό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο της ορχήστρας της ταβέρνας, καθώς και με χορό στην ειδική εξέδρα του καταστήματος.
 
Φυσικά η ψυχαγωγία θα συνοδεύεται από το εξαιρετικό –ως γνωστόν– φαγητό της ταβέρνας, καθώς και από άφθονο ποτό. Και για να μη λείψει κανείς, η τιμή συμμετοχής είναι φιλική και προσιτή (25€) και περιλαμβάνει τα πάντα, ακόμη και το ποτό.
 
Οι συγχωριανοί και οι φίλοι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην αποκριάτικη εκδήλωση μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Συλλόγου (210-52.22.033), καθώς και στον πρόεδρο κ. Βασίλη Λούπο (210-57.24.912).

Μοιράσου το άρθρο!