Πολιτισμός

01/08/2014 - 13:58

Εγκαίνια της έκθεσης «Συνάψεις Μνήμης»

style="text-align: justify;"> 
Εγκαινιάζεται στις 8 Αυγούστου στις 21:00 η ομαδική έκθεση «Συνάψεις Μνήμης», σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή. Η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν δώδεκα νέοι δημιουργοί (φωτογραφία, σκίτσο, γλυπτική, κόσμημα, κα.) πραγματοποιείται στην αίθουσα τέχνης που παλιότερα στέγαζε το κοσμηματοπωλείο Kalloni Gold στην αρχή της παλιάς αγοράς της Καλλονής.
Η σύνδεση των έργων που περιλαμβάνονται στην έκθεση βασίζεται στο ταξίδι του χρόνου στο χώρο, στα απομεινάρια που αφήνουν άνθρωποι και αντικείμενα και τέλος στην ανάγκη να επιστρέψουμε και να θυμηθούμε ό,τι υπήρξε.
Σημείο αφετηρίας αποτελεί η εγκατάλειψη της Λεσβιακής υπαίθρου. Οι καλλιτέχνες αποτύπωσαν τη δυνατότητα μετακίνησης-εγκατάλειψης προς μια φυσική και νοητική πορεία. Οδηγημένοι από την εξέλιξη της ανθρώπινης δράσης αλλά και του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, δημιούργησαν έναν διάλογο πάνω στη μνήμη και την αντοχή, όπου η σύγχρονη τέχνη θέτει τις ρίζες της στην παράδοση.
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 
Αθανασέλλος Δημήτρης, Βαμβουκλής Νικόλας, Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Δέδες Ιωάννης, Δημητούλης Λουκάς, Ηλιόπουλος Θεόδωρος, Καλογερογιάννης Ευάγγελος, Λεγάκης Νικηφόρος, Μπαϊμπά-Δημοπούλου Ήρα, Μποντάρης Γιώργος, Σαραγά Έφη, Ταφύλια Βασιλεία
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Σακαλή Μαρία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 8 - 17 Αυγούστου 2014
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα - Κυριακή 11:00-14:00, 19:00 - 22:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  Νικόλας Βαμβουκλής 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ:  KALONI VILLAGE Holiday Houses    
 

Μοιράσου το άρθρο!