Πολιτισμός

23/09/2016 - 13:51

"Εχθροί εξ αίματος" του Αρκά - Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην Αγιάσο

ign="center">Παράσταση της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου - Λυκείου Αγιάσου

"Εχθροί εξ αίματος" του Αρκά


 

"Μετά από ένα ατύχημα ο Εγκέφαλος πέφτει σε κώμα. Τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα χτυπημένα κι αυτά και χωρίς ηγεσία, ορίζουν μια συνάντηση για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Στη συνάντηση έρχονται πρώτα το Παχύ και το Λεπτό Έντερο και αρχίζουν να συζητούν για το επεισόδιο διαφωνώντας έντονα. Μέσα από αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις και ξεκαρδιστικούς διαλόγους θα αρχίσει να αποκαλύπτεται μια άλλη πλευρά των πραγμάτων. Αθέατες πτυχές και κρυμμένα μυστικά θα βγούν στην επιφάνεια οδηγώντας την πλοκή σε ένα ευρηματικό φινάλε..."

 

Οι εχθροί εξ αίματος είναι μια απροσδόκητη, σε θεατρική φόρμα, δημιουργία του γνωστού Αρκά. Χώρος δράσης το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος και ήρωες το Παχύ΄΄Εντερο, το Λεπτό Έντερο και το Δεξί Νεφρό. ... Πρόκειται για έναν απολαυστικό εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Οργάνων, τα οποία λογομαχούν μεταξύ τους και αντικείμενο της διαμάχης τους ειναι οι προθέσεις των υπολοίπων οργάνων ως προς το τι θα γινει....

 

Η παράσταση ανεβαίνει  στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Αγιάσου κατά το σχολικό έτος 2015-6 και σε αυτήν συμμετέχουν μαθητές του Λυκείου Αγιάσου υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών του Γυμνασίου που είχαν αναλάβει την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος. Διανομή ρόλων : Λεπτό Έντερο: Κουτσκουδής – Βουρλής Μιχάλης (Γ΄ Λυκείου), Παχύ Έντερο: Χατζηβασιλείου Στράτος( Α΄Λυκείου), Δεξί Νεφρό : Παροίκου Ειρήνη ( Α΄Λυκείου), Τραυματιοφορείς: Αλεντάς Γρηγόριος (Δ/ντής Γυμνασίου Αγιάσου), Τζαννής Δημήτριος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής), Τραυματίας τροχαίου: Μπουντούρη Ελένη (Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας). Χειρισμός κονσόλας ήχου-φώτων: Παναγιώτα Μαϊστρέλλη (εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου), Μπόντη Βάγια (φιλόλογος). Σκηνική εμφάνιση και σκηνογραφία : Μπουντούρη Ελένη. Προετοιμασία παράστασης: Μπόντη Βάγια - Μπουντούρη Ελένη, υπεύθυνες καθηγήτριες πολιτιστικού προγράμματος Γυμνασίου Αγιάσου.


 

 

Μοιράσου το άρθρο!