Πολιτισμός

22/05/2017 - 06:11

Έκθεση φωτογραφίας της Ελληνοαμερικανίδας φωτογράφου Stella Johnson

&n

bsp;

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας της διάσημης Ελληνοαμερικανίδας φωτογράφου Stella Johnson την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 7:30μμ., στον εκθεσιακό της χώρο, 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης.

Η Stella Johnson με καταγωγή από τον Άνω Χάλικα της Μυτιλήνης, είναι μια καταξιωμένη επαγγελματίας φωτογράφος και καθηγήτρια φωτογραφίας σε Πανεπιστήμια της Βοστώνης και του Μέιν. Με μια φωτογραφική μηχανή συνεχώς στο χέρι, ταξιδεύει σ' όλο τον κόσμο και επισκέπτεται την Ελλάδα και τη Λέσβο τα τελευταία δέκα χρόνια.
Έχει μαθητεύσει δίπλα στον μεγάλο Έλληνα φωτογράφο του Magnum Κωνσταντίνο Μάνο. Έγινε γνωστή κυρίως μέσα από το προσωπικό της έργο στις λεγόμενες "αναπτυσσόμενες" χώρες, όπου επικεντρώθηκε στις ζωές των γυναικών και των οικογενειών τους. Έχει εκδώσει το βιβλίο με τίτλο "AL SOL" με φωτογραφίες της από το Μεξικό, το Καμερούν και τη Νικαράγουα.
Η Ελληνοαμερικανίδα φωτογράφος, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το φωτογραφικό της πρότζεκτ για την ελληνική κουλτούρα με εικόνες κυρίως από τη Λέσβο και την Κρήτη, όπου επισκέπτεται κάθε χρόνο. Στα άμεσα σχέδιά της είναι ένα βιβλίο - λεύκωμα με φωτογραφίες από την ελληνική καθημερινότητα.

Η έκθεση της Stella Johnson θα διαρκέσει από την Τετάρτη 7 Ιουνίου έως την Τρίτη 13 Ιουνίου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά 7:30 - 9:30μμ.

Κατά την παραμονή της στο νησί η Stella Johnson θα πραγματοποιήσει και διήμερο workshop διάρκειας 10 ωρών με θέμα "Documenting Daily Life", τo Σάββατο 10 Ιουνίου και την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Μοιράσου το άρθρο!