Έκθεση παλιών φωτογράφων της Λέσβου. Από 7 Μαΐου έως 18 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο της ΦΕΜ

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας παλιών φωτογράφων της Λέσβου, τη Δευτέρα 7 Μαΐου στις 7:30μμ., στον εκθεσιακό της χώρο, 3η πάροδος Μικράς Ασίας, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης.

Με την ματιά των φωτογράφων του περασμένου αιώνα θα περιπλανηθούμε σε μέρη της Λέσβου μιας άλλης εποχής. Σ΄ αυτό το μαγικό ταξίδι στο παρελθόν, θα αντικρίσουμε τόπους και ανθρώπους, τις στιγμές και τον μόχθο τους, όπως τα κατέγραψαν με τον φακό τους οι φωτογράφοι της περιόδου (Fritz, Χουτζαίος, Βασιλείου, Κεμερλής, Πολυχρόνης, Χατζηδανιήλ, Αντωνίου). Το υλικό της έκθεσης, το έχει ευγενώς παραχωρήσει στη ΦΕΜ, ο Μάκης Μπεκιάρης, συλλέκτης και διαχειριστής του site "Lesvosοldies.gr".

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα μιλήσουν: η Εύη Σαμπανίκου, καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με αντικείμενο την Ιστορία & Θεωρία της Τέχνης και τον οπτικό πολιτισμό, ο Στρατής Αναγνώστου, καθηγητής και ιστορικός και ο Μάκης Μπεκιάρης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 7 Μαΐου έως την Παρασκευή 18 Μαΐου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Σαββάτου-Κυριακής, 7:00 - 9:00μμ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ