Πολιτισμός

28/03/2015 - 11:25

Έκθεση Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου

Για 10η χρόνια!
Έκθεση Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου. Απο τη Δευτέρα 30 Μαρτίου έως την Παρασκευή 3 Απριλίου. Η έκθεση θα λειτουργεί τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. 
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στις 2 Απριλίου, γενέθλια μέρα του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Στη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μάρουα Αλ Αγρούμπι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανατέθηκε η συγγραφή του φετινού μηνύματος για την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού.
Το μήνυμα: 
Πολλοί πολιτισμοί, μια ιστορία Μιλάμε πολλές γλώσσες κι έχουμε ρίζες διαφορετικές. Μοιραζόμαστε όμως τις ίδιες ιστορίες. Παγκόσμιες ιστορίες... Λαϊκά παραμύθια. Είναι η ίδια ιστορία που μας έχουν πει. Με διαφορετικές φωνές, με διαφορετικά χρώματα. Δεν αλλάζει όμως ποτέ. Αρχή... πλοκή... και τέλος. Είναι η ίδια ιστορία που ξέρουμε όλοι και αγαπάμε. Την ακούσαμε όλοι. Σε διαφορετικές εκδοχές, με διαφορετικές φωνές, Αλλά είναι πάντα η ίδια. Υπάρχει ένας ήρωας... μια πριγκίπισσα, εκείνος ο κακός. Αναλλοίωτοι από αιώνες... Μας κρατούν συντροφιά, μας ψιθυρίζουν στα όνειρά μας, μας νανουρίζουν το βράδυ. Οι φωνές τους έχουν σβήσει από καιρό, αλλά ζουν για πάντα στην καρδιά μας. Γιατί μας φέρνουν κοντά σε μια χώρα μυστηρίου και φαντασίας. Κι έτσι οι διάφοροι πολιτισμοί ενώνονται όλοι σε μια Ιστορία.
(Μετάφραση: 
Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου)

Μοιράσου το άρθρο!