Πολιτισμός

09/06/2016 - 07:29

Ένα «παράξενο» ιστιοφόρο φθάνει στη Λέσβο

&n

bsp;

     

To Meeting the Odyssey project στην Ελλάδα:  Συναντώντας την Οδύσσεια στον τόπο καταγωγής της

Ιούνιος - Ιούλιος 2016

Τέσσερα χρόνια προετοιμασίας. Πενήντα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Τέσσερις διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα. 68 μέρες με παραστάσεις, workshops και instants με φόντο το  θρυλικό Αιγαίο. Μια ιδέα.

 

Από το 2012, όταν δημιουργήθηκε η ιδέα για το εν πλω ταξίδι του θεατρικού  project “Meeting the Odyssey, μια ομάδα καλλιτεχνών με διαφορετικές εθνικές και πολιτισμικές ταυτότητες επιχείρησε να ταξιδέψει όλη την Ευρώπη και να συναντήσει το πολιτιστικό δυναμικό της κάθε πόλης που πιάνει λιμάνι, μέσα από θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια στα οποία συμμετέχουν ντόπιοι καλλιτέχνες.

Με όχημα το θρυλικό “Hoppet”, το μοναδικό ιστιοφόρο που επέζησε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα δύο προηγούμενα χρόνια, η ομάδα ταξίδεψε από την Βαλτική, την Κεντρική Ευρώπη, την Πράγα και το Βερολίνο μέχρι την Ιταλία, την Γαλλία και τη Μάλτα, κάνοντας μάλιστα μία στάση στη Λαμπεντούζα, το νησί-σταθμό για χιλιάδες ανθρώπους που αναζήτησαν σωτηρία και ελευθερία από τις εμπόλεμες ζώνες της Αφρικής. Πάνω από 350 καλλιτέχνες συμμετείχαν στις παραστάσεις του “Meeting the Odyssey, ενώ 19.000 θεατές είδαν την παράσταση σε 25 σταθμούς σε όλη την Ευρώπη.

Και φέτος το καλοκαίρι έρχεται στον τελικό της προορισμό: στην πατρίδα του Οδυσσέα, την Ελλάδα!

Το πλοίο θα βρίσκεται στο νησί της Λέσβου από το βράδυ της 14ης Ιουνίου μέχρι το πρωί της 21ης Ιουνίου, για να πραγματοποιήσει δύο μεγάλα event, στις 18 Ιουνίου στον Μόλυβο και στις 20 Ιουνίου στο Κάστρο της Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου. Παράλληλα, θα διεξαχθούν μικρά δρώμενα (“instants”), σεμινάρια και workshops σε διάφορες περιοχές του νησιού.

 

 

Μάθετε περισσότερα στα

Website: http://www.meetingtheodyssey.eu/el/

Facebook: https://www.facebook.com/MeetingTheOdyssey/

Twitter: https://twitter.com/MeetingZOdyssey

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVjIm4rIAd2bGwfmpJ_Jvyg

Μοιράσου το άρθρο!