Πολιτισμός

24/05/2016 - 19:41

Επαναλειτουργεί το Μουσείο Ρητίνης στο Αμπελικό

Ά

νοιξε ξανά για το κοινό από σήμερα 24 Μαΐου 2016 το Μουσείο Ρητίνης στο Αμπελικό μετά από διάστημα ενός χρόνου που παρέμενε κλειστό λόγω ανακαίνισης .

Με την βοήθεια του Θεού και του προστάτη μας Αγίου Νικολάου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ανακαίνισης κατά την οποία πραγματοποιηθήκαν σημαντικές βελτιώσεις στο χώρο, στις προθήκες, στο φωτισμό, σε όλα τα τμήματα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τα εκθέματα, να περιηγηθούν στην ιστορία της ρητίνης και να αντλήσουν γνώσεις για τη συλλογή και την καθημερινότητα γύρω από το δάκρυ του πεύκου.

Σκοπός της ανακαίνισης ήταν η ανάδειξη και η σωστή ταξινόμηση των εκθεμάτων της ρητίνης και η συντήρηση κάποιων εκθεμάτων. Στην έκθεση παρουσιάζονται σημαντικά ευρήματα της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής από τους Ελληνιστικούς χρόνους έως την Τουρκοκρατία καθώς και εκκλησιαστικά κειμήλια στην εκκλησιαστική ενότητα. Την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας είχαμε την χαρά να ξεναγήσουμε το 6ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης.Ευχαριστούμε τους δασκάλους, τα παιδιά και ιδιαίτερα τον Διευθυντή κ. Γιάννη Γωγούση για την επίσκεψή τους στο χωριό μας.

Ωράριο Λειτουργίας καθημερινά 6.00μ.μ και για τις υπόλοιπες ώρες κατόπιν συνεννόησης στο τηλ.6972881341, η είσοδος είναι δωρεάν.

Μοιράσου το άρθρο!