Πολιτισμός

14/02/2018 - 23:09

Η Μυτιλήνη γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο της

&n

bsp;

Με την οργανωμένη από το Δήμο Λέσβου συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης  ολοκληρώθηκαν  σήμερα το βράδυ οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν προς τιμήν του παγκόσμια γνωστού Αγίου Βαλεντίνου. Όπως είναι πλέον γνωστό, λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου, προστάτη Αγίου των ερωτευμένων όλου του κόσμου, βρίσκονται στην εκκλησία των Καθολικών της Μυτιλήνης και από της ανακαίνισης του ναού πριν τέσσερα χρόνια αποτελούν αφορμή για σειρά εκδηλώσεων.

To απόγευμα υπό βροχή έγινε η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου στους δρόμους της Μυτιλήνης. Η λιτανεία έκλεισε και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που οργάνωσε η ολιγάριθμη καθολική κοινότητα της Μυτιλήνης. Ας σημειωθεί όμως ότι σε αυτήν συμμετείχαν εκτός από τους ντόπιους καθολικούς και πολλοί ορθόδοξοι χριστιανοί της Μυτιλήνης αλλά και μετανάστες κυρίως από Αφρικανικές χώρες καθολικοί στο θρήσκευμα που διαμένουν στους καταυλισμούς στο νησί. Σε αυτούς «τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες αλλά και στους δοκιμαζόμενους κατοίκους του νησιού» μετέφερε το χαιρετισμό του Πάπα Φραγκίσκου ο Νούντσιος – αντιπρόσωπος του Πάπα στην Ελλάδα κ. Σάβιο Χον Τάϊ Φάϊ. «Ελπίζετε» είπε προς όλους ο Νούντσιος του Πάπα. «Ελπίζετε και αγαπάτε». Ο Νούντσιος χοροστάτησε της απογευματινής θείας λειτουργίας στο ναό των καθολικών της Μυτιλήνης. Μαζί με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο παντός Αιγαίου κ. Νικόλαο. Αλλά και άλλους ιερείς από τις Κυκλάδες και τη Χίο αλλά και από την Πολωνία!


Στη θρησκευτική τελετή απόψε παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.


Ο Δήμος Λέσβου το τελευταίο τριήμερο οργάνωσε διαγωνισμούς ερωτικού τραγουδιού, ερωτικής επιστολής και ποιήματος αλλά και βόλτες με ιππήλατες άμαξες στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι εκδηλώσεις  εθελοντών της ομάδας ΙΔΕΑ και του Changemakers Lab  που οργάνωσαν στην οικία Αλεπουδέλλη, το σπίτι όπου έζησε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, μια γιορτή γεμάτη ποίηση και μουσική!

 

Στρατής  Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!