Πολιτισμός

26/10/2016 - 07:10

Η Ρόζα της Σμύρνης - Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας - Δεκέμβριο η Λέσβος στους κινηματογράφους...

Η

ταινία του Γιώργου Κορδέλλα, «Η Ρόζα της Σμύρνης»,  με γυρίσματα, σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Μυτιλήνη και Αθήνα κάνει πρεμιέρα στις 22 Δεκέμβριου. Η νέα σκηνοθετική δουλειά του Γιώργου Κορδέλλα, «Η Ρόζα της Σμύρνης», ακολουθεί την ιστορία της αινιγματικής Σμυρνιάς αρχόντισσας Ρόζας, η οποία ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που έρχεται από την Σμύρνη του 1922. Η Ρόζα κρατά το μυστικό αυτό επτασφράγιστο ακόμη και από την εγγονή της, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Το συλλεκτικό πάθος ενός αρχιτέκτονα, που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα ματωμένο νυφικό, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που οι πρωταγωνιστές της ζουν ακόμα. Το σενάριο της ταινίας, που υπογράφει η Χριστίνα Λαζαρίδη, είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Σμύρνη 1922: Η Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), γόνος πλούσιας οικογένειας, παντρεύεται. Αθήνα 1987: H Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και κουβαλάει ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Όμως το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια παλιά ερωτική ιστορία και να γεννηθεί μια καινούργια.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας
Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής
Σενάριο: Χριστίνα Λαζαρίδη
Διανομή ρόλων: Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιλμάζ Γκρουντά (Yılmaz Gruda), Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρος Λαγούτης, Τζεμ Ακσακάλ (Cem Aksakal), Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν (Aysan Sümercan), Γιάννης Θωμάς
Συμπαραγωγοί: ΟΤΕ ΤV, Ειρήνη Σουγανίδου, Baran Seyhan
Executive Producer: Μαρία Τσίγκα
Associate Producer: Ιωάννα Μπολομύτη
Φωτογραφία: Κωστής Γκίκας
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος
Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης
Ενδυματολογία: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Ηχοληψία: Νίκος Παπαδημητρίου
Οργάνωση Παραγωγής: Μάριος Καραμάνης
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου
 

Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας:

Μοιράσου το άρθρο!