Πολιτισμός

17/11/2014 - 09:49

Η τελευταία φορά ... Μπάμπης Αλατζάς

Τ

ελευταία φορά που είδα τον Μπάμπη Αλατζά ήταν στις 10 Αυγούστου. Τότε είχα πάει στον Ταξιάρχη Μανταμάδου σε μια βάφτιση και τον είδα. Πάγωσα από την αλλαγή που είχε φέρει πάνω του η καταραμένη αρρώστια. Τι να πεις. «Ένα κεράκι ήρθα ν΄ ανάψω» μου είπε. Του ευχήθηκα καλή τύχη κι έφυγε….
Δεν τον θυμάμαι μόνο από τις τηλεοπτικές σειρές που είχε γίνει γνωστός στο πλατύ κοινό. Σαν να τον βλέπω τώρα μπροστά μου να ρίχνει ντόρτια ή εξάρες σε γνωστή καφετέρια της Προκυμαίας που την είχε κάνει στέκι για τάβλι. Με την χαρακτηριστική φωνή  έδινε τον δικό του τόνο στο παιχνίδι, πότε με γέλιο όταν κέρδιζε και πότε με τσατίλα όταν έχανε.
Ανέλαβε πρόεδρος  στο Μπουρίνι για να προσφέρει ότι μπορούσε, έχοντας στο μυαλό του τότε, το παλιό Μπουρίνι κάπου την δεκαετία του 70 που ξεκινούσε τη δική του καριέρα με τον Αλέκο Πεσμαζόγλου να τον καθοδηγεί. Σύμπτωση; Τον Μπουρίνι που πήγαινε τότε στεγαζόταν στο ίδιο κτίριο που τώρα σύχναζε κι έπαιζε το τάβλι του!
Ο Μπάμπης με το γνωστό μειδίαμα αλλά και με το χαρακτηριστικό του μουστάκι είχε άποψη για όλα τα θέματα που απασχολούσαν την κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη, εάν δεν κάνω λάθος, ήταν στην αθλητική εκπομπή της τοπικής τηλεόρασης με τον Μανώλη Λαγουτάρη!
Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο. Ήρθε στο κόσμο βάζοντας κι αυτός μια πινελιά στην τοπική μας κοινωνία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα…
ΕΡΜΗΣ

Δείτε (ίσως το τελευταίο βίντεο) τον Μπάμπη Αλατζά κατά την παρουσιάση βιβλίου στη Μυτιλήνη από το "Μπουρίνι"  (βιβλίο: Μνήμη Σχεδον Πλήρης του Λεωνίδα Κακάρογλου Μάιος 2014)

 

 

Μοιράσου το άρθρο!