Κερδίστε 5 ΔΙΠΛΕΣ προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση "Ο Πατέρας του Άμλετ"

up date

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης στην παραπάνω κάρτα:

 Κερδίζουν οι συμμετοχές : 1-14-15-32-50

 

------------------

 

Το Lesvosnews.net σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής προσφέρει στους αναγνώστες του 5 ΔΙΠΛΕΣ προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση:

Ο Π Α Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ο Υ Α Μ Λ Ε Τ του Μάνου Ελευθερίου

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Ερμηνεύει ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 19:00

Η προθεσμία του διαγωνισμού λήγει την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 20:00 , και οι τυχεροί θα ενημερωθούν άμεσα με προσωπικό μήνυμα στο προφίλ τους στο facebook.

Για να λάβετε μέρος, αφήστε ένα σχόλιο (π.χ. «συμμετοχή στον διαγωνισμό») κάτω από τη δημοσίευση αυτή στη σελίδα μας στο facebook και κάντε δημόσια κοινοποίηση του διαγωνισμού στο προφίλ σας. Κάθε σχόλιο μετά από λίγο χρονικό διάστημα λαμβάνει απάντηση με τον αριθμό συμμετοχής στο διαγωνισμό. Διπλά σχόλια του ίδιου αναγνώστη θα διαγράφονται, σχόλια που κάνουν tag σε άλλο προφίλ δεν είναι δεκτά ως συμμετοχές.

(Προσοχή: το σχόλιο το γράφετε ΜΟΝΟ στη σελίδα μας στο facebook - καμία άλλη συμμετοχή δεν θα είναι δεκτή)

Η κλήρωση θα γίνει με τη βοήθεια της ιστοσελίδας random.org

--------

σημείωση:  Η παράσταση του Σαββάτου δεν περιλαμβάνεται στο διαγωνισμό μας

Ο Π Α Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ο Υ Α Μ Λ Ε Τ του Μάνου Ελευθερίου

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Ερμηνεύει ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 21:00

& Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 19:00

«Τώρα θα αναρωτιέσαι για ποιο λόγο ήρθα. Ήρθα από μια παρόρμηση, ένα χρέος να σου ιστορήσω τον τρόπο του θανάτου μου, τον οποίο δεν ξέρεις και που πρέπει κάποια στιγμή εσύ ν’ αποφασίσεις, πώς θα χειριστείς την κατάσταση. Δεν έχεις όμως και μια σοβαρή σύντροφο για να σε συμβουλεύσει.»

Ο Πατέρας του Άμλετ είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Μάνου Ελευθερίου. Είναι η αναμέτρηση με τον θάνατο, με αυτά που έγιναν, ο απολογισμός μιας ζωής. Ο Μάνος Ελευθερίου και ο Θοδωρής Γκόνης επιχειρούν να μπουν στο μυαλό και την ψυχή ενός μεγάλου δραματικού ήρωα λίγο πριν το τέλος του. Εργαλείο τους; Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος γίνεται η φωνή του επιβλητικού και μελαγχολικού πατέρα του Άμλετ και μας μεταφέρει στον κόσμο του, για να μας θυμίσει πως ο Άμλετ είμαστε εμείς.

Κείμενο του Μάνου Ελευθερίου Μια πρώτη μορφή αυτού του κειμένου ενσωματώθηκε πριν από χρόνια σε κάποιο μυθιστόρημά του. Ήταν ο μονόλογος ενός νέου συγγραφέα που βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση και αντιμετώπιζε το θάνατό του με το να σκέπτεται την υπόθεση μερικών έργων του. Τα σκεπτόταν και τα διόρθωνε στο μυαλό του δίνοντας διορία στην επιβίωσή του, περιμένοντας τη σωτηρία του, για να ξεχνά την οδυνηρή θέση όπου βρισκόταν.

Αμέσως μετά την έκδοση του μυθιστορήματος απομόνωσα αυτό το εμβόλιμο κείμενο και άρχιζε η δική μου πια περιπέτεια σβήνοντας και συμπληρώνοντας με σκοπό να γίνει ένας θεατρικός μονόλογος. Το τί κατόρθωσα είναι άλλη υπόθεση και άλλος μονόλογος. Φυσικά δεν είχα στο νου μου να “διορθώσω” το ποίημα του Θείου Ποιητή, όπως είναι πλέον της μόδας στα χρόνια μας. Ένα μέρος από την υπόθεση μόνο έφερα στον τόπο μας -γιατί εδώ διαδραματίζεται- και μερικές λέξεις από τη σπουδαία μετάφραση, του Μιχ. Δαμηράλη, στην καθαρεύουσα του 19ου αιώνα.

Ο Θοδωρής Γκόνης και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης αποφάσισαν να το παρουσιάσουν στη σκηνή ξέροντας, σαν παλιές καραβάνες που είναι και οι δύο, τί έχουν να αντιμετωπίσουν μ΄ ένα τέτοιο ρίσκο.

Κείμενο του Θοδωρή Γκόνη Χρόνια τώρα ο Μάνος Ελευθερίου μελετάει τον Άμλετ, τους μονολόγους, τις μεγάλες σκηνές στις παλιές, μυθικές μεταφράσεις του Περβάνογλου και του Δαμιράλη. Μετράει φόνους, βλέπει τα αίματα, το φαρμάκι, το δηλητήριο να στάζει, να κυλά, να μπαίνει στη φλέβα με τον ασπασμό, με το φιλί. Το αδελφικό. Ο Μάνος Ελευθερίου γνωρίζει τον Άμλετ από στήθους. Έρχεται σαν σκιά, σαν φάσμα, σαν όνειρο με το φάντασμα του πατέρα, να μας θυμίσει πως ο Άμλετ είμαστε εμείς. Μόνο που έχουμε ξεχάσει τον λόγο. Και αυτόν ακριβώς τον λόγο έρχεται να μας πει, να μας υπενθυμίσει με τον δικό του τον τρόπο, τον τρόπο του πατέρα. Του πατέρα του Άμλετ.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης Βοηθοί σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης, Δημήτρης Καντάς Ερμηνεία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης Σκηνικά-Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας Παραγωγή - Οργάνωση παραγωγής περιοδείας: Μικρή Άρκτος - Βιβή Γερολυμάτου, Απόστολος Παπαδόπουλος

Διάρκεια παράστασης: 70’ (χωρίς διάλειμμα)

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Π. Κουντουριώτου 3, Μυτιλήνη Τηλέφωνο: 22510 37 394

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Προπώληση: 10€ γενική είσοδος, 8€ φοιτητικό, ανέργων Πώληση εισιτηρίων (πόρτα): 13€ γενική είσοδος, 10€ φοιτητικό, ανέργων

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: Public – σε όλα τα καταστήματα και μέσω της ιστοσελίδας (tickets.public.gr) TicketServices - τηλεφωνικά στο 210 72 34 567 και μέσω της ιστοσελίδας www.ticketservices.gr Ταμεία Θεάτρου (Π. Κουντουριώτου 3)- πρωινές ώρες μέχρι τις 14.00

-----

Η παρούσα δημοσίευση στη σελίδα μας στο facebook

 

(Κάντε κλικ στο σύμβολο του facebook επάνω δεξιά ή στο σύνδεσμο εδώ και γράψτε το σχόλιό σας και κοινοποιήστε δημόσια στο προφίλ σας για να είναι δεκτή η συμμετοχή σας

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ