Πολιτισμός

16/03/2017 - 05:27

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Λέσβου

&l

aquo;Dasho Kurti - Ξένε, τι ζητάς εδώ» είναι ο γενικός τίτλος της μεγάλης μουσικής συνάντησης Τραγουδάμε για τη προσφυγιά, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ (21.00) της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2017.


Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση αλληλεγγύης συμμετέχει πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών για τους οποίους ο Dasho Kurti έγραψε τραγούδια, όπως οι: Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία,  Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργος Μεράντζας, Σοφία Παπάζογλου, Βασίλης Προδρόμου, Ασπασία Στρατηγού και Ισίδωρος Πάτερος.

Θα εμφανιστούν επίσης οι: Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πέτρος Κουλουμής και Στέφανος Δορμπαράκης.

Ευαισθητοποιημένος με το θέμα των μεταναστών – μετανάστης και ο ίδιος – ο Dasho Kurti συνθέτης και δημιουργός, δεξιοτέχνης του ακορντεόν, πήρε την πρωτοβουλία για μια μεγάλη συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο.

Ο Dasho Kurti, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλβανία. Στην Ελλάδα βρέθηκε με το μεταναστευτικό κύμα των ομοεθνών του, που στις αρχές τις δεκαετίας του ‘90, μετά τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που σημειώθηκαν στη χώρα τους, πέρασαν τα σύνορα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Όπως και οι περισσότεροι συμπατριώτες του, πέρασε από δύσκολες καταστάσεις αλλά, εν τέλει, κατάφερε να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά και έχει σπουδάσει στη χώρα του – τη μουσική.

Στο μουσικό του βιογραφικό καταγράφονται, η συμμετοχή του στην «Ορχήστρα των Χρωμάτων» του Μάνου Χατζιδάκι, η συμμετοχή του σε δίσκους μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως, η Λιζέτα Καλημέρη, η Μελίνα Κανά, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Κώστας Μακεδόνας, o Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Πάριος, η Δήμητρα Γαλάνη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Βασίλης Λέκκας, κ.α.

Παράλληλα συμμετέχει σε πλήθος εκδηλώσεων και συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ άλλων με τους: Γιώργο Νταλάρα και Μαρινέλα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Γιώργο Νταλάρα, Dulce Pontes και Eddy Napoli στο Ηρώδειο και Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το American Ballet Theatre, Yasmin Levy στο Ισραήλ, Zülfü Livaneli κ.α.

Μέσα από την γόνιμη συνεργασία του με το Γιώργο Νταλάρα, γράφει την μουσική για τα “Έρημα Χωριά” – το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ – που κυκλοφορεί το 2006, σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στην Ιερά Οδό, η συναυλία «Dasho Kurti - Ξένε, τι ζητάς εδώ. Τραγουδάμε για τη προσφυγιά», διοργανώνεται από τον παγκόσμια βραβευμένο διαδικτυακό σταθμό NGradio.gr και τις "Γέφυρες Φιλίας-Ινστιτούτο Κοινωνικής Αλληλεγγύης" υπό την αιγίδα του International Foundation for Greece (IFG) με πρόεδρο την Ασπασία Λεβέντη.

Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Σούλη.

Info:
Ιερά Οδός 18-20
Διάρκεια Συναυλίας: 2.30 ώρες
Τιμή Εισιτηρίου: Καθήμενοι 15 ευρώ / Όρθιοι 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων viva.gr, 11876, Seven spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Μοιράσου το άρθρο!