Πολιτισμός

29/07/2015 - 12:55

Μόλυβος, Καλοκαίρι 2015 - Πανόραμα πολιτιστικών εκδηλώσεων - Αναλυτικό πρόγραμμα

yle="text-align: justify;">Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου για τέταρτη συνεχή χρονιά  ανακοινώνει τις πολιτιστικές  εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την φετινή τουριστική σεζόν σε συνεργασία και με άλλους φορείς . Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα πάντα με την ανάπτυξη των κάθετων αγορών που προάγει ο Φορέας ( ποδήλατο, ευεξία, πολιτισμός, γαστρονομία) με σκοπό πάντα την προώθηση και την προβολή του νησιού, ως ένας προορισμός εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει στον επισκέπτη ολοκληρωμένες υπηρεσίες και παροχές.

 

24 Μαΐου 2015

2ο MOLYVOS URBAN MTB RACE

Ποδηλατικός γύρος στα σοκάκια του Μολύβου, στο παραδοσιακό λιμάνι, στο ιστορικό κέντρο κάτω από την μυρωδιά του Σαλκιμιού.

Η εκκίνηση θα γίνει στον κεντρικό δρόμο του Μολύβου, στο ύψος του parking στις 11:00πμ για την μεγάλη διαδρομή, οπού θα υπάρξουν 4 κατηγορίες αγωνιζομένων:

Σε συνεργασία με  τον Δήμο Λέσβου.

7 Ιουνίου 2015

SUMMER 2015 BREVET 200 klm

(Ποδηλατικός Γύρος Λέσβου,   200 χλμ)    Μέσα από μικρά παραδοσιακά χωριά, ανάμεσα από πευκοδάση και ελαιώνες, δίπλα από τη θάλασσα και τις αλυκές, οι ποδηλάτες θα διασχίσουν την όμορφη Λέσβο ξεκινώντας και τερματίζοντας στον όμορφο Μόλυβο .

23Ιουνίου 2015

  AΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ   

 Στην πλατεία Λευκονίκου με άναμμα φωτιάς, σατιρικά, δίστιχα κ.λπ.    Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών « Ο ΜΟΛΥΒΟΣ»

28 Ιουνίου 2015                                                                                                                              

ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ                                                                     

Στην πλατεία Λευκονίκου με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.    Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών « Ο ΜΟΛΥΒΟΣ»  

16 – 20 Ιουλίου 2015   

4th INTERNATIONAL LESVOS TANGO MEETING                                                                      

 Διοργάνωση Tango Lesvos meeting

4η  ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ «ΑΡΙΩΝ» 27 ΙΟΥΛΙΟΥ-3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στο πλαίσιο των δράσεων (σεμινάρια, εργαστήρια κ.λπ) της  4ης Θερινής Ακαδημίας «Αρίων» θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

27  Ιουλίου -31 Ιουλίου 2015

Μουσικοθεατρικό  Εργαστήρι    

Η δημιουργική δραστηριοποίηση των παιδιών και η επαφή τους με την τέχνη μέσα από το παιχνίδι, είναι ο στόχος της παράλληλης αυτής δράσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 4ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας «Αρίων». Υπεύθυνη εργαστηρίου Δήμητρα Παπασταύρου.

29  Ιουλίου 2015    

Ρεσιτάλ κιθάρας με τους κιθαρίστες  Γιάννη Γιακουμάκη Δημήτρη Σουκαρά.                                             

 Ο Δημήτρης Σουκαράς είναι ο νικητής της 3ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας «Αρίων». Συνεδριακό κέντρο Μολύβου.                                                                                                                                                                                                                                          

30  Ιουλίου2015 

Ρεσιτάλ κιθάρας με τους Γιώργο Πεχλιβάνογλου κιθαρίστα – Τolgahan Cogulu

Διακεκριμένος Τούρκος κιθαρίστας, εμπνευστής της κιθάρας με προσαρμόσιμα μικροδιαστήματα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μουσικών Σπουδών της Κωνσταντινούπολης. Συνεδριακό κέντρο Μολύβου.                         

31 Ιουλίου 2015 

 Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Hubert Kaeppel.  

Από τους σημαντικότερους Γερμανούς κιθαρίστες, καθηγητής της Ανωτάτης Μουσικής Ακαδημίας της Κολωνία.      Συνεδριακό κέντρο Μολύβου.

1 Αυγούστου 2015 

 1Ο μέρος: Παράσταση παιδικού Mουσικοθεατρικού Eργαστηρίου       Παράσταση πάνω στο βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη « Το Μισό Πιθάρι»     Υπεύθυνη του εργαστηρίου Δήμητρα Παπασταύρου , βοηθός, Αντώνης Βασιλειάδης. Συνεδριακό κέντρο Μολύβου.

2ο μέρος:  Συναυλία Brazillianjazz με τον Γρηγόρη Ντάνη ( κιθάρες) και Αγγελική Τουμπανάκη (τραγούδι ).   Λιμάνι Μολύβου.    

                                                                                                                                     

2 Αυγούστου 2015

«ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ»

Μια συναυλία της Φωτεινής Δάρρα με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στο μαγικό χώρο του κάστρου του Μολύβου κάτω από το φως των αστεριών. Μας ερμηνεύει τις μεγάλες επιτυχίες τους αλλά και τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο με τη δική τους καλλιτεχνική ματιά.  Συμμετέχει η  Κορίνα Βουγιούκα (κιθάρα)        Κάστρο Μολύβου

 

3 Αυγούστου 2015  

 1ο μέρος : Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Κώστα Μακρυγιαννάκη.       2ο μέρος : Συναυλία φοιτητών θερινής Ακαδημίας «Αρίων».      Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φορέα Τουρισμού Μολύβου με το Πολιτιστικό  Ίδρυμα      του Ομίλου Πειραιώς θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση στο  Μουσείο Βιομηχανικής  Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής στις 31 Ιουλίου , με Συναυλία Brazillianjazz με τον Γ. Ντάνη  ( κιθάρα ) και την Αγγελική Τουμπανάκη ( τραγούδι).

 

5 Αυγούστου 2015                

 ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑΣ  ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ 

Διοργάνωση  Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος»

 

9 Αυγούστου 2015

16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ   

Διοργάνωση  Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος»

 

19 -21 Αυγούστου 

  INTERNATIONAL MOLYVOS MUSIC FESTIVALL

Διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής στο Κάστρο Μολύβου, και  σε διάφορα σημεία εντός οικισμού.  Διοργάνωση MIMF με την υποστήριξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Μοιράσου το άρθρο!