Πολιτισμός

03/04/2018 - 17:59

Μυτιλήνη - Τετάρτη 4 Απριλίου: «Συναντήσεις με την αρχαίοελληνική λύρα. Γέφυρες Πολιτισμών»

Η Οργανοποιία Αναστάσιος  (www.luthieros.com), ο Πρότυπος Όμιλος Πολιτισμού Seikilo (www.seikilo.com) και οι «Γέφυρες Τέχνης» σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου στα πλαίσια του προγράμματος «Συναντήσεις με τον Ορφέα» σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Συναντήσεις με την αρχαίοελληνική λύρα» που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της δημοτικής πινακοθήκης Μυτιλήνης. Ώρα έναρξης 19:00, Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου.


Τον Θεόδωρο Κουμαρτζή συνοδεία ανακατασκευής αρχαίας λύρας Οργανοποιία "Αναστάσιος" θα συνοδεύσει στο βιολί η βραβευμένη Ελληνοκολομβιανή Μαρία Φραντζέσκα Ρόκα Αρμπελάεθ. Θα ακουστούν αγαπημένες ελληνικές και διεθνείς μελωδίες, με αποκορύφωμα τον Επιτάφιο του Σείκιλου ( το αρχαιότερο γνωστό σωζόμενο δείγμα μουσικής σύνθεσης). Θα συμμετέχουν επίσης μαθήτες του  Μουσικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος και Δημιουργικής Πλατφόρμας  τις Γέφυρες Τέχνης.
Γνωριμία και εκμάθηση αρχαίας λύρας για αρχάριους (χωρίς πρότερη μουσική εμπειρία)
Την ίδια μέρα, Τεταρτή  4 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι με σκοπό την γνωριμία και εκμάθηση αρχαίας λύρας(Η λύρα του Απόλλωνα και ανακατασκευές αρχαίων λυρών για όλους τους συμμετέχοντες) από τον Θεόδωρο Κουρματζή. Το εργαστήρι ξεκινάει στις 10:30 π.μ στην Δημοτική Πινακοθήκη. Η συμμετοχή στο εργαστήριο και την συναυλία είναι δωρεάν (θα κρατηθεί ωστόσο αυστηρή σειρά προτεραιότητας).
Οι «Συναντήσεις με τον Ορφέα» είναι ένα πρόγραμμα της Μ.Κ.Ο    «Γέφυρες Τέχνης» για την προσβασιμότητα, τον Διαπολιτισμικό-Διαθρησκειακό Διάλογο και την κοινωνική ένταξη για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και  προκαταλήψεις.
Ευχάριστουμε της Αντιδημαρχεία πολιτισμού και την Αντιδημαρχεία Κοινωνικής μέριμνας.
 

Μοιράσου το άρθρο!