Πολιτισμός

24/05/2017 - 18:10

Ν.Μποφίλιου, Ελ.Ζουγανέλλη, Αλ. Πρωτοψάλτη, Γ.Κότσιρας, Θ. Μικρούτστικος έρχονται στο Λεσβιακό Καλοκαίρι 2017

Κ

αλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες δημοφιλών τραγουδιστών και μουσικών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Λεσβιακού Καλοκαιριού 2017, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί επίσημα σε δύο εβδομάδες περίπου.

 
Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Κώστας Αστυρακάκης, ο σχεδιασμός του φετινού φεστιβάλ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες και περιλαμβάνει συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με πλήθος καλλιτεχνών.
 
«Το Λεσβιακό Καλοκαίρι, τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και πλαισιώνεται με σημαντικές εκδηλώσεις και γνωστούς καλλιτέχνες, που επιλέγουν το νησί μας για να προβάλλουν το έργο τους.
Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη οριστικά συμβόλαια και συμφωνίες. Κάποιες συνεργασίες όμως, είτε είναι σχεδόν σίγουρες, είτε είναι στο παρά πέντε για τον προγραμματισμό τους.
Είμαι αισιόδοξος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσπάθειές μας και θα ικανοποιήσει απόλυτα και τους πιο απαιτητικούς συμπολίτες μας και επισκέπτες του νησιού μας».
 
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, μεταξύ των ονομάτων που ετοιμάζουν περιοδεία και εκδηλώσεις στη Λέσβο, είναι οι δημοφιλείς  τραγουδίστριες: Νατάσα Μποφίλιου, Ελεονόρα Ζουγανέλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώτα Νέγκα, καθώς και ο Γιάννης Κότσιρας.
Παράλληλα, αναμένονται συναυλίες με τους Θ. Μικρούτσικο και Ρ. Αντωνοπούλου και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
 
Υπό συζήτηση είναι ακόμη, η συναυλία με τους Θηβαίο και Χαρούλη, που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στην παραλία των Βατερών.
Από θεατρικές παραστάσεις προς το παρόν οι σίγουρες συμμετοχές είναι αυτή των Θ. Αθερίδη Σμ. Καρύδη με το έργο «Το ψέμα», καθώς και των Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, Βίκυς Σταυροπούλου, με την παράσταση «Για όνομα...».
Επιπλέον, προγραμματίζεται από ομάδα μουσικών ροκ σχημάτων του νησιού μας σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, φεστιβάλ ροκ μουσικής στο ειδυλλιακό Τάρτι. 
Το Λεσβιακό Καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
 
Μ. Χατζηγεωργίου / εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!