Πολιτισμός

23/04/2014 - 15:43

Ο Δήμαρχος Λέσβου βράβευσε το μαθητή Στρατή Καβαρνό

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συναντήθηκε στο γραφείο του στο Παλαιό Δημάρχειο, με τον συμπολίτη μας μαθητή της β’ Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, Στρατή Καβαρνό, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Στέγη Θεοφίλου», Βαγγέλη Βογιατζή.

Ο Στρατής Καβαρνός, που είναι μέλος και μαθητής στο τμήμα ζωγραφικής του παραπάνω Συλλόγου, με το έργο του “Our Neighboorhood”.  απέσπασε το πρώτο βραβείο, ανάμεσα σε 59 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, από τις οποίες επιλέχθηκαν 8, στο Διεθνή Διαγωνισμό “Humans in Space Youth Art Competition” που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Σελήνης και Πλανητών (Lunarand Planetary Institute)  και η  Ένωση Πανεπιστημίων για Έρευνα στο Διάστημα (USRA: Universities Space Research Association) από το 2010 και ανά δυο χρόνια σε συνεργασία με τη  NASA, το Γερμανικό Οργανισμό Διαστήματος (DLR) και άλλους διεθνείς φορείς.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη θερμά τον Στρατή Καβαρνό, για τη σημαντική αυτή διεθνή διάκριση, και του χάρισε αναμνηστικά δώρα, επισημαίνοντας ότι με το ταλέντο του κάνει γνωστή την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λέσβο, σε όλο τον κόσμο. Επίσης, απένειμε τα εύσημα τον Πρόεδρο και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου Στέγης Θεοφίλου, όχι μόνο για την πολύμορφη ανάδειξη του έργου και της προσωπικότητας του περίφημου λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου, εντός και εκτός του νησιού μας, αλλά και για την πολυμερή ανάπτυξη δραστηριοτήτων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής δημιουργίας, ιδίως νέων ανθρώπων, που δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

            Τόσο ο Στρατής Καβαρνός, όσο και ο Πρόεδρος της «Στέγης Θεοφίλου», της οποίας ο κ. Βουνάτσος είναι ιδρυτικό μέλος, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την υποδοχή και εξήραν τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια στο Σύλλογο.

Μοιράσου το άρθρο!