Πολιτισμός

25/06/2015 - 19:47

Ο πήλινος Έρωτας από την πόλη της Μυτιλήνης

Τ

ο Αρχαιολογικό Εύρημα του Μήνα, την οποία εγκαινίασε στις 31 Ιανουαρίου 2015 υπό τη γενική ενότητα για το τρέχον έτος Θρησκείες και Ιερά στη Λέσβο, από το χθες στο σήμερα, θα παρουσιάσει την Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 20:00, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο το πέμπτο αρχαιολογικό εύρημα αυτής της σειράς εκδηλώσεων, με τίτλο: Ο πήλινος Έρωτας από την πόλη της Μυτιλήνης.

Ως κύριο έκθεμα επιλέχθηκε ένα πήλινο ειδώλιο καθιστού έρωτα των Ρωμαϊκών χρόνων, το οποίο βρέθηκε μέσα σ΄ ένα πηγάδι-αποθέτη το 1988. Το συγκεκριμένο εύρημα αποκαλύφθηκε κατά τη διενέργεια σωστικής ανασκαφικής έρευνας στο οικόπεδο Παιδικής Μέριμνας-Ορφανοτροφείου στην πόλη της Μυτιλήνης (σημερινό κτήριο Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής)

Το έκθεμα του μήνα για τον Ιούλιο θα συνοδεύεται επίσης από ψηφιακή προβολή, που θα παρουσιαστεί σε τρεις οθόνες στην είσοδο και στο χώρο έκθεσης του ευρήματος στο ισόγειο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, καθώς και στο χώρο του κυλικείου. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει διήγηση παραμυθιού από την κ. Έφη Παντέρμου, φιλόλογο, με θέμα «Έρωτας και Ψυχή» από τις μεταμορφώσεις του Απουλήιου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μοιράσου το άρθρο!