Πολιτισμός

06/07/2015 - 07:07

Overture της όπερας Tannhouser του Wagner και μοναδική προβολή για το Μόλυβο

Πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015), η μη κερδοσκοπική πολιτιστική εκδήλωση – σύγχρονη χορογραφία της Ελένη Χρυσομάλλη στο overture της όπερας Tannhouser του Wagner - στο Κάστρο του Μολύβου.      

Η υψηλού βεληνεκούς αυτή εκδήλωση που οργανώθηκε από το Λέσβιο στην καταγωγή επιχειρηματία της Ελβετίας Δημήτρη Δημητριάδη και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου, απευθυνόταν αποκλειστικά σε ένα διεθνές κοινό 120 Ελλήνων και ξένων υψηλών προσκεκλημένων (επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, διευθυντές πολιτιστικών οργανισμών, κ.α.). Στο πλαίσιο της όλης διοργάνωσης, περιλαμβανόταν και έκθεση φωτογραφίας στη Στέγη Τρύφωνος, του Λέσβιου διοργανωτή – επιχειρηματία.

 

Το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Κώστας Αστυρακάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης Πάνος Πίτσιος.  

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με υποδοχή των 120 προσκεκλημένων στον εξωτερικό χώρο του φρουρίου, όπου παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν τους και οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα του Μολύβου.

 

Ακολούθησε επίσημο δείπνο υπό το φως του φεγγαριού και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες οδηγήθηκαν στη νέα ανακατασκευασμένη σκηνή του κάστρου, όπου παρακολούθησαν τη μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση.    

 

Το όλο γεγονός αποτέλεσε μία μοναδική διαφήμιση του Μολύβου και της Λέσβου γενικότερα, αφού πέραν αυτής καθεαυτής της πολιτιστικής εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν επί 3 ημέρες όλο το νησί Λέσβου και να γνωρίσουν τις ομορφιές του, ευελπιστώντας ότι θα “λειτουργήσουν” ως διαμορφωτές κοινής γνώμης θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του διεθνώς.           

Μοιράσου το άρθρο!