Πολιτισμός

24/02/2017 - 06:52

Παράθεση 1ης δέσμης γρίφων κρυμμένου θησαυρού Λέσβου - Άφιξη, υποδοχή και εμφάνιση JEEZMAN

 

Επισυνάπτεται η πρώτη δέσμη των 8 θεμάτων – γρίφων (χωρίς τις λύσεις τους), όπως ακριβώς είχαν παραδοθεί στους διαγωνιζόμενους κατά την ημέρα της τελετής έναρξης, προς … επεξεργασία και επίλυση από το κοινό της Λέσβου που επιθυμεί.


Οι πλήρεις απαντήσεις των θεμάτων, τις επόμενες ημέρες.


B. Άφιξη, υποδοχή και εμφάνιση JEEZMAN  

Η Οργανωτική Επιτροπή της Λεσβιακής Αποκριάς 2017 “Τα Γιούνια”, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει και να αναγγείλει επίσημα, ότι μετά από προσπάθειες πολλών μηνών, ο ένας και μοναδικός, ο θρυλικός JEEZMAN, θα βρίσκεται σε 3 ακριβώς ημέρες κοντά μας.

Ναι είναι γεγονός αναμφισβήτητο !!! Βέβαιο πλέον 100%, μετά και τις τελευταίες διεκπεραιώσεις με τον Κύπριο εκπρόσωπό του στην Ελλάδα και την Κύπρο κ. Νίκο Νικολάου, ότι η μυθική αυτή μορφή του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος, που ακούει στο όνομα JEEZMAN, θα βρίσκεται στην πόλη της Μυτιλήνης, για μία και μοναδική εμφάνιση, την Κυριακή της Τυροφάγου, 26 Φεβρουαρίου 2017. Η εμφάνισή του προσδιορίζεται στις 5:45 μ.μ. στην εξέδρα της Πλατείας Σαπφούς, λίγο μετά την ολοκλήρωση της καρναβαλικής παρέλασης και λίγο πριν ξεκινήσει το μουσικοχορευτικό αποκριάτικο γλέντι.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι η σπουδαία συμφωνία για την άφιξη και την εμφάνιση του JEEZMAN στη Μυτιλήνη, που τόσο πολύ όλοι περίμεναν, επιτεύχθηκε με μηδενικό κυριολεκτικά κόστος για τους συνεργαζόμενους τοπικούς φορείς. Το υπέρογκο κόστος χρηματοδότησης της παρουσίας του στη Μυτιλήνη, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους 15 πολύ μεγάλους χορηγούς, οι οποίοι έχουν αναλάβει όλο το κόστος των παγκόσμιων περιοδειών του για το 2017. Ανάμεσα σ’ αυτούς, η “MICROSOFT”, η “QATAR AIR”, η “SIEMENS”, η “MERCEDES” κ.α.   

Για να προετοιμαστεί το κοινό ψυχολογικά, γι’ αυτό που θα απολαύσει την Κυριακή το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς, ο JEEZMAN θα καταφθάσει στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης με το ιδιωτικό του jet, την Κυριακή στις 5:15 μ.μ. ακριβώς. Με την πολυπληθή συνοδεία του και τηρουμένων όλων των κανόνων   ασφαλείας, θα κατευθυνθεί απευθείας και χωρίς καμία καθυστέρηση, στην Πλατεία Σαπφούς.

Οι εκδηλώσεις λατρείας και οι υστερικές κραυγές αλλοφροσύνης προς το πρόσωπό του, που συνήθως προηγούνται και ακολουθούν τις εμφανίσεις του σε όλη την υφήλιο, θα περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατόν, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα, λιποθυμίες, ανακοπές, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, πρόωροι τοκετοί, κ.ο.κ. Επειδή βέβαια είναι αδύνατον να προβλεφθούν οι συμπεριφορές λατρείας και υστερίας προς τον JEEZMAN, θα έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε να υπάρχει ικανοποιητική δύναμη του Ε.Κ.Α.Β., της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κ.α., για κάθε ενδεχόμενο. Για πληρέστερη ασφάλεια δε, έχει ζητηθεί βοήθεια και από τα γύρω νησιά.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί, ότι με το που άρχισε να φημολογείται και να ψιθυρίζεται εντελώς χαλαρά η άφιξη του JEEZMAN στη Μυτιλήνη, εξαντλήθηκαν αμέσως όλα τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια της τρέχουσας εβδομάδας προς το νησί μας, ενώ δεν υπάρχει δωμάτιο στα καταλύματα ούτε για δείγμα. Επιπλέον και για ευνόητους λόγους, κατευθείαν ανέβηκε η τιμή του ελαιολάδου στα ύψη.  

Μόλις λοιπόν φθάσει στην Πλατεία Σαπφούς, θα αποβιβαστεί από το πολυτελές jeep που θα τον μεταφέρει και με ισχυρή φρουρά, θα ανέβει στην κεντρική εξέδρα των εκδηλώσεων, όπου θα σταθεί και θα χαιρετήσει το παρευρισκόμενο κοινό μόνο δια νευμάτων (όπως ρητά αναφέρει, το συμφωνητικό που έχει συνυπογραφεί).  
       
Στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, η οποία θα βρίσκεται τοποθετημένη πάνω σε πυργίσκο ύψους 4 μέτρων, όπου ο JEEZMAN σε κλίμα απόλυτης σιγής και προσήλωσης του κοινού, θα πραγματοποιήσει το ακριβοθώρητο show του, διάρκειας μισής ώρας (5:45 μ.μ. – 6:15  μ.μ.), χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς.

Μόλις ολοκληρωθεί η μοναδική παράστασή του, θα αποχαιρετήσει λακωνικά με δύο προτάσεις στην αγγλική και δια νεύματος το κοινό και χωρίς να χαιρετήσει κανέναν επίσημο, θα σταθεί φρουρούμενος 2 λεπτά, προκειμένου να υπογράψει 10 μόνο αυτόγραφα (βάσει του συμφωνητικού).

Στη συνέχεια θα επιβιβαστεί στη λιμουζίνα του και θα αποχωρήσει κατευθυνόμενος προς το αεροδρόμιο. Η αναχώρησή του από τη Μυτιλήνη, προβλέπεται να γίνει στις 7 μ.μ. Θα παραμείνει δηλαδή στη Μυτιλήνη, λιγότερο από δύο ώρες συνολικά.  
Με καρναβαλική τιμή,
Η Συντονιστική Επιτροπή των εκδηλώσεων
 

 

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
ΓΙΟΥΝΙΑ 2017 1η ΔΕΣΜΗ ΓΡΙΦΩΝ.docx 368.05 KB

Μοιράσου το άρθρο!