Πολιτισμός

19/07/2016 - 13:12

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής σε 5 πόλεις της Λέσβου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου συνδημιουργεί από το φετινό Καλοκαίρι, με τις 5 προφεστιβαλικές του εκδηλώσεις, με τοπικούς φορείς σε αντίστοιχες πόλεις της Λέσβου. Μέσα από μια σχέση αλληλεπίδρασης με τα μουσεία, τους χώρους του πολιτισμού, τα μνημεία και τους ανθρώπους του νησιού, που διαρκώς αναπτύσσεται, στόχο έχει την διεθνή προβολή των συνεργαζομένων θεσμών και της Λέσβου.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

 

     Πρόγραμμα προφεστιβαλικών εκδηλώσεων:

 

1.           Σε συνεργασία με το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» του Βαγγέλη Ευθυμίου.  Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Αγ. Παρασκευή, Παρασκευή 22 Ιουλίου, 8.30 μ.μ.

2.          Σε συνεργασία με το Αναγνωστήριο Αγιάσου θα προβληθεί, επίσης, το ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» του Βαγγέλη Ευθυμίου. Αναγνωστήριο Αγιάσου, αίθουσα κινηματοθεάτρου, Παρασκευή 29 Ιουλίου, 8.30 μ.μ.

3.          Σε συνεργασία με την «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» θα δοθεί παιδικό ρεσιτάλ από τις πιανίστριες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην Λέσβο, στις 9 Αυγούστου, στην Μυτιλήνη

4.           Σε συνεργασία με το «Αρχιπέλαγος» στο Ελαιοτριβείο-Μουσείο «Βρανά» στον Παπάδο της Γέρας, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις του Βαγγέλη Ευθυμίου και θα ακολουθήσει ρεσιτάλ πιάνου από τις καλλιτεχνικές διευθύντριες του Φεστιβάλ, τις διεθνούς φήμης πιανίστες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν. Μουσείο «Βρανά», Πέμπτη 11 Αυγούστου, 8.30 μ.μ.

5.           Στο θερινό σινεμά του Μολύβου,  θα πραγματοποιηθεί μία μουσική έκπληξη (Molyvos Musical Moment). Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» και στην συνέχεια μία κινηματογραφική ταινία με θέμα την μουσική(για την ταινία θα υπάρχει εισιτήριο). Θερινός Κινηματογράφος Μολύβου «Αρίων», ημέρα Σάββατο 13 Αυγούστου, ώρα 8.30 μ.μ.

 

Γιατί η μουσική εμπνέει, η μουσική συνδέει, η μουσική ενώνει.

Μοιράσου το άρθρο!