Πολιτισμός

22/08/2017 - 05:48

Σεμινάριο χορωδιακής μουσικής από τη Χορωδία Animato

Ξεκινούν αύριο Τρίτη οι εργασίες του 4ου Σεμιναρίου Διεύθυνσης και Χορωδιακού Τραγουδιού με την Dr. Therees Hibbard, καθηγήτρια χορωδιακής μουσικής στο St Olaf College των ΗΠΑ. Το 4ο Σεμινάριο Διεύθυνσης και Χορωδιακού Τραγουδιού διοργανώνεται και φέτος ως συνέχεια του κύκλου σεμιναρίων με τίτλο «Εργαστήρια στο Βόρειο Αιγαίο» που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο του 2014 σε Χίο και Μυτιλήνη στα πλαίσια του «Πελάγους Πολιτισμού» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του αρχικού προγράμματος, το σεμινάριο επαναλήφθηκε τον Ιούλιο του 2015 και τον Αύγουστο του 2016 στη Μυτιλήνη, αυτή τη φορά με ευθύνη της Χορωδίας Animato, φορέας που είναι υπεύθυνος και για τη φετινή διοργάνωσή του.  


Tα τρία πρώτα σεμινάρια, στα οποία δίδαξε αφιλοκερδώς η Dr Therees Hibbard, κρίθηκαν ως ιδιαίτερα επιτυχημένα τόσο από ποιοτικής όσο και ποσοτικής άποψης, αφού τα παρακολούθησαν περισσότερα από 150 άτομα (μαέστροι, χορωδοί και εκπαιδευτικοί), πολλοί εκ των οποίων επισκέφθηκαν τη Μυτιλήνη και τη Χίο από άλλα μέρη της Ελλάδας για χάρη των εργαστηρίων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, με τη διεξαγωγή του σεμιναρίου για τέταρτη συνεχή χρονιά επιτυγχάνεται ο αρχικός τους στόχος που δεν είναι άλλος από την καθιέρωσή του ως θεσμού που θα προσφέρει στην ποιοτική ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού στη Λέσβο και σταδιακά θα αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα, όπως είναι άλλωστε το όραμα της Dr Hibbard.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο διεξάγεται στην Αίθουσα Τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης, η Dr. Hibbard θα παρουσιάσει τη μέθοδο διδασκαλίας χορωδίας, γνωστή ως BodySinging, την οποία η ίδια έχει αναπτύξει συνδυάζοντας στοιχεία χορού και κίνησης με το χορωδιακό τραγούδι. Το σεμινάριο περιλαμβάνει καθημερινά μία πρωινή και μία απογευματινή συνάντηση στις οποίες θα περιλαμβάνονται διαλέξεις σχετικά με τη χορωδιακή τεχνική, ανοιχτές πρόβες καθώς και μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας για τους ενδιαφερόμενους μαέστρους. Το σεμινάριο θα κλείσει με μία ανοιχτή στο κοινό συναυλία στην οποία θα διευθύνουν η διδάσκουσα και οι συμμετέχοντες επιμορφούμενοι μαέστροι.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Αντώνη Βερβέρη, μαέστρο της Χορωδίας Animato στο antonis_ververis@yahoo.com

Μοιράσου το άρθρο!